Obiceiurile proaste pe care le avem zilnic şi care ne îmbolnăvesc pielea, fără să ştim - recomandările medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul picior peste picior, alimentaţia nesănătoasă, apa băută în cantităţi insuficiente sau nefolosirea unei creme hidratante ne pot ştirbi din frumuseţe şi chiar îmbolnăvi pielea. Medicii ne sfătuiesc să renunţăm la obiceiurile nesănătoase pentru a arăta bine în sezonul cald

Într-o societate care se mişcă pe repede-nainte suntem tentaţi să facem de cele mai multe ori alegeri nesănătoase: de la alimentele de tip fast-food consumate în exces şi până la privarea de somn. Uităm însă că acest stil de viaţă ne poate îmbătrâni pielea prematur şi chiar îmbolnăvi.

Şi cum sezonul cald stă să înceapă, vom dori nu doar să arătăm, ci să ne şi simţim bine în pielea noastră.

„Trebuie să acordăm o grijă deosebită faţă de întreţinerea şi menţinerea sănătăţii suprafeţei cutanate. Mai precis, trebuie s-o hidratăm şi s-o protejăm faţă de agresiunea factorilor de mediu care sunt reprezentaţi de variaţiile de temperatură, de radiaţiile ultraviolete şi de apa cu PH-uri diferite. Expunerea la razele soarelui poate produce arsuri, precum şi la degenerări ale celulei cutanate, cu riscul apariţiei cancerelor cutanate. Cea mai frecventă afecţiune a suprafeţei pielii o reprezintă deshidratarea cu uscarea suprafeţei, cu pierderea elasticităţii pielii şi apariţia ridurilor în zonele sensibile precum tenul, extremităţile membrelor şi modificări ale structuriii şi consistenţei pielii”, a declarat doctorul Valentin Boldea, medic în cadrul DSP Galaţi.

Atenţie la ultraviolete

Indiferent de sex, vârstă sau de afecţiunile preexistente, pielea trebuie îngrijită şi tratată cu atenţie. „Atunci când vrem să ne expunem razelor solare pentru a obţine un bronz frumos, să protejăm pielea cu creme de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Persoanele cu un ten deschis trebuie să folosească o cremă cu un indice de protecţie cât mai mare. Trebuie să obişnuim pielea gradual cu expunerea la soare, astfel încât agresiunea razelor şi a radiaţiilor ultraviolete să fie cât mai mică asupra pielii.

De asemenea, este important de ştiut că pielea este cea care, sub influenţa razelor solare, produce vitamina D, esenţială pentru anumite procese metabolice şi pentru absorbţia calciului la nivelul organismului. Femeile sunt mai susceptibile de a produce hipocalcemie, care se însoţeşte frecvent cu stări lipotimice”, a declarat doctorul Valentin Boldea, medic în cadrul DSP Galaţi.

Statul peste picior - un duşman al pielii

Pielea noastră îşi pierde din strălucire şi are de suferit dacă suntem prizonierii unor obiceiuri nesănătoase. Fumatul este un factor agresionant prin faptul că nu permite oxigenarea corespunzătoare a celulelor întregului organism şi astfel provoacă o dereglare la nivelul celulelor cutanate. Cu alte cuvinte, pielea îşi pierde elasticitatea, iar eventualele plagi de la nivelul său se vindecă mult mai greu, celulele pierzându-şi din capacitatea de regenerare.

Automatismele ne fac şi ele rău. Statul picior peste picior sau cu picioarele încrucişate sunt poziţii care ne pot creşte tensiunea arterială şi formează varice. De asemenea, medicii spun că circulaţia proastă va bloca toxinele sub piele, proces care duce la apariţia celulitei.

Pentru a vă menţine pielea frumoasă, procuraţi-vă în fiecare zi din alimente, minerale şi vitamine şi nu uitaţi regula celor doi litri de apă.

Recomandări pe aceeaşi temă:

Aloe vera face minuni pentru piele

Româncele nu prea pun preţ pe îngrijirea pielii, doar 10% consideră important acest aspect

Opt obiceiuri care îţi distrug pielea

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite