Galati: A scăpat de înec pentru că şocul l-a aruncat pe nava neavariată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: A scăpat de înec pentru că şocul l-a aruncat pe nava neavariată
Galati: A scăpat de înec pentru că şocul l-a aruncat pe nava neavariată

Teodor Neagu este unul dintre cei trei pasageri ai navei Mogoşoaia pe care şocul i-a aruncat de pe nava ce urma să se scufunde pe nava care n-a avut nimic

Nu toţi cei care au scăpat cu viaţă din accidentul navei Mogoşoaia au înfruntat valurile Dunării.

Au existat şi trei oameni care au reuşit să se salveze fără să-i ude vreun strop de apă. Unul dintre ei este Teodor Neagu.

Fratele actualului primar îşi aminteşte cum în urmă cu 20 de ani a reuşit performaţa de a scăpa uscat de acolo de unde alţii au pierit înecaţi. Pe Teodor Neagu l-am găsit în curtea părinţilor săi, meşterind la uneltele agricole.
 A fost de acord să ne spună cum prezenţa de spirit şi norocul l-au ajutat să sară pe nava bulgărească la doar câteva secunde după momentul impactului.

„Veneam de la Galaţi şi mă duceam la părinţi. Era ceaţă. Ţin minte că vaporul nostru a întârziat vreo zece minute. În zona Bazinului Nou am văzut vaporul bulgăresc că venea din spatele unui cargo ancorat. Mi-am dat seama că impactul era inevitabil. Imediat după ce s-a lovit de Mogoşoaia, am reuşit să sar pe vasul bulgăresc. A fost un interval de un minut, un minut jumătate, în care cine a putut, a scăpat. După aceea a început nebunia şi haosul. Atunci eu l-am strigat şi pe Maricel Tuluceanu, care era pe lângă mine, şi amândoi am scăpat fără să ne udăm din naufragiu”, îşi aminteşte supravieţuitorul naufragiului. Acum Neagu locuieşte în Galaţi şi mai vine la Grindu doar din când în când, să-şi viziteze părinţii. 

În urma scufundării navei Mogoşoaia din data de 10  septembrie 1989, 239 de persoane şi-au pierdut viaţa. Cea mai afectată localitate a fost comuna tulceană Grindu, cu peste 200 de morţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite