Moaşele au devenit studente de nevoie la bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre candidaţii la specializarea Moaşe, înfiinţată anul acesta, la Facultatea de Medicină sunt şi doamne trecute de 40 de ani. Asistentele cu experienţă în asistarea naşterilor spun că au fost obligate de către şefi să urmeze facultatea pentru a-şi păstra locurile de muncă

Alături de tineri absolvenţi de liceu, doamne trecute de prima tinereţe au venit ieri să dea examen de admitere la Medicină, pentru specializările Asistenţă medicală şi Moaşe. Sunt asistente care profesează de ani buni, iar acum au nevoie de diplomă.

Claudia Agache de la Spitalul de Urgenţă a învăţat pentru admitere între naşterile la care a asistat şi în orele de gardă.

„Am luat nota 8,90. N-am avut emoţii. Ştiam totul din practică", spune femeia, care nu dă admitere de bunăvoie. La 40 de ani, Claudia se vede nevoită urmeze facultatea alături de încă şase colege, pentru a nu rămâne fără loc de muncă.

„Şefii nu ne-au spus direct, dar ne-au dat de înţeles că ar fi bine să facem studii. Dacă vine unul cu diplomă, mă dă pe mine la o parte, pentru că n-am. În plus, nu mi se pare corect ca după 16 ani, să mai fac o şcoală pe care am mai urmat-o odată", a spus Agache. Asistenta este deja specializată în Obstetrică, la Bucureşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite