Şef Serviciu contestaţii al Fiscului din Galaţi, judecat pentru că a pretins bani şi bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful serviciu contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a fost deferit justiţiei, pentru că a pretins bani şi bijuterii în schimbul admiterii unei cereri privind rambursarea unor sume confiscate de la o firmă găsită în neregulă de autorităţi.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dumitru Mirică, şef al Serviciului contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în 3 august 2011, în calitate de şef Serviciu contestaţii în cadrul DGFP Galaţi, inculpatul Mirică Dumitru ar fi pretins de la un denunţător o sumă de bani şi mai multe bijuterii din aur (colier, brăţară, inel, cercei), iar, în 10 august 2011, ar fi primit 1.000 euro de la acelaşi denunţător, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi. Banii au fost primiţi pentru a soluţiona favorabil contestaţia formulată de denunţător la un act de control al DGFP Galaţi, consecinţa fiind anularea obligaţiilor de plată ale firmei denunţătorului în valoare de 66.052 lei şi restituirea sumelor de bani reţinute din contul firmei, ca urmare a neregulilor constatate la control.

În 10 august 2011, inculpatul a fost prins în flagrant delict primind 1.000 de euro, de la denunţător, în scopul menţionat.

Ca urmare, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Mirică Dumitru pe o perioadă de 24 de ore, iar în 11 august 2011, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Mirică Dumitru.

Potrivit Mediafax, dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite