Opt persoane au fost reţinute în dosarul în care este cercetat deputatul Mihail Boldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane, între care fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc, au fost reţinute de către procurorii DIICOT Galaţi, în dosarul care îl vizează pe deputatul Mihail Boldea care a fost audiat, vineri, în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi.

Deputat în Parlamentul României, acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals, Mihail Boldea făcea parte dintr-un grup infracţional specializat în acţiuni de înşelăciune. Prejudiciul estimat se ridică la un milion de euro.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că 22 persoane, printre care şi deputatul UNPR Mihail Boldea, alcătuiau o reţea infracţională care a vândut unor cumpărători de bună credinţă terenuri şi imobile aflate sub sechestru. În rândul celor cercetaţi de anchetatori, se numără şi un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi.

Potrivit DIICOT Galaţi, grup infracţional se specializase în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În această dimineaţă, opt din persoanele cercetate de procurorii DIICOT fost reţinute, anunţă Mediafax.

Cine sunt cei opt

Cei opt sunt fostul membru al Comisiei de Arbitraj şi fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc, avocata Mihaela Bolboceanu, care făcea parte din cabinetul de avocatură al lui Mihai Boldea, Elena Petrea, secretara aceluiaşi birou, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr.

Aceştia urmează să fie prezentaţi, sâmbătă, Curţii de Apel Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite