Galaţi: Un microbuz plin cu oameni s-a ciocnit violent cu o altă maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Un microbuz plin cu oameni s-a ciocnit violent cu o altă maşină
Galaţi: Un microbuz plin cu oameni s-a ciocnit violent cu o altă maşină

Un microbuz a intrat în plin într-o maşină la Folteşti şi 11 persoane au ajuns la spital în urma impactului

Astăzi, ora 7.30


Cei 15 pasageri aflaţi în microbuz se întorceau de la Brăila, unde participaseră la o nuntă. Şoferul a pierdut controlul volanului şi microbuzul a lovit o maşină care circula din sens opus, după care s-a răsturnat într-un şanţ.

Accidentul s-a petrecut astăzi dimineaţă, pe DN 26, în plin centrul comunei Folteşti. Un automobil marca Renault, care se îndrepta spre Galaţi, a fost acroşat de un microbuz plin cu pasageri.

„Veneam încet spre Galaţi, cu soţia, din concediu. L-am văzut pe şoferul microbuzului cum ia volan stânga şi eu am tras dreapta cat am putut, dar degeaba. A intrat în maşina mea şi apoi s-a răsturnat în şanţ. Nu-mi închipui ce s-a întâmplat. Dacă nu eram eu, să-i modific traiectoria, se ducea direct în parapet” ne-a povestit şoferul autoturismului, Constantin Herţanu.

Microbuzul a rupt un podeţ de pe marginea drumului după care s-a răsturnat în şanţ. Pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate, a fost nevoie de întervenţia unui echipaj de la Descarcerare, a două salvări şi trei ambulanţe SMURD.

Potrivit dr. Angel Trifan, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe şi al SMURD Galaţi, 11 persoane aflate în microbuz în momentul impactului, au fost transportate la Spitalul Judeţean.

„Şase dintre victime au primit asistenţă şi au fost  preluate de echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar celelalte cinci, de către SMURD, cu ambulanţele de  tip B şi C. Sunt opt femei cu vârste cuprinse între 19 şi 67 de ani şi trei bărbaţi, pasageri, de 26, respectiv 44 de ani şi şoferul microbuzului, care are 35 de ani,
spune medicul.

Din fericire, inventarul lezional efectuat tuturor răniţilor până în acest moment (ora 9.30), a relevat fracturi ale membrelor, traumatisme craniene uşoare, contuzii (vânătăi n.n.) şi escoriaţii (julituri n.n.). Una dintre pasagere prezintă o plagă a piramidei nazale,  cu hemoragie abundentă”
a precizat dr. Trifan.

Microbuzul avariat, aparţinând operatorului de transport SC SHERR srl, era utilizat pentru efectuarea de curse regulate în regim maxi taxi, în municipiul Galaţi, pe ruta Micro 19 – Bariera Traian. Maşina fusese închiriată pentru a transporta participanţii la o nuntă şi se îndrepta spre Fârţăneşti. Ancheta demarată de poliţiştii Biroului Poliţiei Rutiere ş inspectoriii Autorităţii Rutiere Române va elucida împrejurările care au dus la producerea evenimentului.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite