Mărţişor gigant la Galaţi: are 100 de metri. Copiii au umplut parterul şi primul etaj al unui muzeu cu panglici roşii şi albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Totul a pornit de la o glumă, dar a ajuns să fie cel mai lung mărţişor din Galaţi
Totul a pornit de la o glumă, dar a ajuns să fie cel mai lung mărţişor din Galaţi

Totul a pornit de la o glumă, a unui copil, dar care apoi s-a materializat în cel mai mare mărţişor realizat vreodată la Galaţi. Acesta este compus din 1.200 de flori de lotus-origami. Floarea de lotus este considerată, în diverse religii, ca fiind o creaţie divină a naturii, reprezentând puritatea minţii şi a sufletului.

Ideea a plecat de la câţiva copii, care au spus că anul acesta vor să facă ceva deosebit de 1 Martie. „Anul trecut am fost implicaţi într-un proiect în care am discutat despre apa care înconjoară Galaţiul, anul acesta am decis să facem un mărţişor gigant. Am încercat să le induc celor 50 de copii implicaţi ideea că omul nu va şti să iubească natura dacă nu o cunoaşte. Aşa că le-am cerut să se gândească la un mărţişor unic”, spune învăţătoarea Angela Chiroşcă, de la Şcoala 29 din Galaţi. 

La primele ore ale dimineţii copiii s-au apucat de treabă. Au înşirat, pe treptele Muzeului de Ştiinţele Naturii, cei 100 de metri de panglică albă şi alţi 100 de metri de panglică roşie, şi le-au împletit frumos până la intrarea în muzeu. Apoi, şi-au împărţit cele 1.200 de flori de lotus-origami, albe şi roşii, şi au realizat canafurile, pe care le-au pus la capătul împletiturii din panglici. Pe toată lungimea mărţişorului indedit copiii au aprins şi lumânări, considerate de ei simboluri ale speranţei.

image

„Floarea de lotus este considerată, în diverse religii, ca fiind o creaţie divină a naturii, reprezentând puritatea minţii şi a sufletului”, ne spune unul dintre copii. Învăţătoarea ne mai mărturiseşte că înainte de această acţiune i-a întrebat cam ce şi-ar dori să se schimbe, iar cei mai mulţi au spus că ar vrea să se schimbe ei înşişi. 

image

Să mai spunem şi faptul că materialele necesare confecţionării acestui mărţişor au fost cumpărate din banii pe care elevii şcolii i-aiu strâns din vânzarea maculaturii, Şcoala 29 fiind de ani o Şcolaă Eco.

Mărţişorul va rămâne expus la Muzeul de Ştiinţele Naturii până pe 10 martie, împreună cu alte sute de lucrări dedicate zelie de 1 Martie adunate din toată ţara şi din străinătate. Apoi, inedita lucrare va ajunge la Şcoala 29.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite