Galaţi:Instanţele de judecată, paralizate de magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi:Instanţele de judecată, paralizate de magistraţi
Galaţi:Instanţele de judecată, paralizate de magistraţi

Protestul magistraţilor gălăţeni va fi dublat de astăzi de cel al grefierilor, care nu îşi vor mai desfăşura activitatea la arhive, rezumându-se să intre doar în procesele cu arestaţi preventiv.

Legea unică de salarizare pare să fi fost picătura care a umplut paharul în justiţie. Tribunalul Galaţi a decis în cadrul Adunării Generale ca de astăzi să nu mai judece decât cauzele ce privesc luarea s-au prelungirea arestărilor preventive iar în materie civilă procesele privind plasamentul minorilor. Asta după ce vineri Judecătoria Galaţi a adoptat o măsură similară.

Toate procesele aflate pe rol vor fi amânate pentru noi termene.
Activitatea magistraţilor desemnaţi la Registrul Comerţului va fi redusă la doar o şedinţă pe lună iar Biroul Apostilă va primi doar cereri. Corespondenţa administrativă nu va mai fi soluţionată.

 „S-a făcut şi propunerea de a refuza, în scris, desemnarea judecătorilor în birourile electorale la alegerile prezidenţiale. În opinia mea, judecătorii nu-şi au locul în aceste structuri. Nu o dată s-a întâmplat ca magistraţii să susţină aplicarea legii iar reprezentanţii partidelor politice să meargă pe ignorarea ei pentru simplul fapt că erau mai mulţi”, ne-a declarat preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătoarea Carmen Sandu.

Vor salarii comparabile cu ale parlamentarilor
   
Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au fost mai generoşi cu lista de activităţi pe care le vor desfăşura în perioada protestelor. Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea, se vor judeca în materie civilă cauzele privind plasamentul minorilor, cererile de suspendare, ordonanţele preşedinţiale, măsurile asiguratorii, cererile de constatare a nulităţii grevei şi de suspendare a grevei, precum şi cererile de preschimbare a termenelor.

Lista de revendicări a magistraţilor gălăţeni este lungă, dar în capul ei se găseşte proiectul legii unice de salarizare. Judecătorii doresc creşterea coeficienţilor de ierarhizare, dar şi echilibrarea acestora astfel încât salariile magistraţilor să fie comparabile cu  cele ale miniştrilor, preşedintelui României, deputaţilor şi senatorilor.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi vor analiza din nou pe 15 septembrie modul în care Guvernul a dat curs solicitărilor formulate, în timp ce colegii de la celelalte instanţe vor protesta până la rezolvarea tuturor revendicărilor. Vali TRUFAŞU

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite