Galaţi: O femeie de 73 de ani îşi întreţine familia din vânzarea de căciuliţe tricotate de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: O femeie de 73 de ani îşi întreţine familia din vânzarea de căciuliţe tricotate de ea
Galaţi: O femeie de 73 de ani îşi întreţine familia din vânzarea de căciuliţe tricotate de ea

Petrica Constantin împleteşte căciuliţe pentru copii ca să aibă ce mânca Este pensionară, iar de curând a împlinit 73 de ani. Nu mai are aceeaşi putere ca în tinereţe, când făcea mobilă, dar sănătatea, fără probleme grave, o ajută să mai facă câte un bănuţ pentru a-şi întreţine cei doi fii şomeri.


Petrica Constantin merge, aproape în fiecare zi, în Piaţa din Micro 19, unde îşi vinde tricotajele la care munceşte, din greu, zile de-a rândul.

Fac şi eu ce pot. Împletesc căciuliţe şi botoşei pentru copii şi băscuţe pentru doamne. Dar acum nu prea se caută. De azi dimineaţă, nu am vândut nimic”, spune, cu o voce domoală, vârstnica. Petrica Constantin îşi vinde tricotajele aproape pe nimic.
Eu dau o băscuţă cu 20 de lei. Poate este mult, însă dau 13 lei pe materialul din care le fac. Îl cumpăr din depozit”,  explică pensionara. 

„La pensie aş fi vrut să mă plimb...”


Asta era cea mare dorinţă a femeii care de mic copil a dus greul casei.

Eu nu am avut părinţi, am fost crescută de bunica. Tot timpul încercam să fac câte ceva să o ajut şi să nu ducem lipsă de nimic. Spuneam mereu că o să mă plimb la pensie. Dar acum ce să fac? Am 400 de lei pe lună. Abia îmi ajung să plătesc datoriile” se plânge doamna Constantin.

Pensionara spune că din banii ei trebuie să-i întreţină şi pe cei doi fii care au rămas fără locuri de muncă încă de anul trecut.

 „Am un băiat care a fost pompier în combinat şi a fost dat afară. Nu a avut toate dările plătite şi de aceea n-a putut să primească ajutor de şomaj. Celălalt a lucrat în construcţii, dar acum stă acasă. Îmi cer bani. Măcar de pâine. Le dau şi eu când am, când nu, mă doare sufletul”, mărturiseşte, aproape fără glas, biata vârstnică. 

În ciuda greutăţilor, Petrica Constantin spune că preferă să supravieţuiască din ceea ce are şi nu ar cerşi sub nici o formă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite