Tragedie la Şantierul Naval din Galaţi. Un muncitor a murit după ce a căzut de la o înălţime de 15 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Navaliştii gălăţeni au locuri de muncă dintre cele mai periculoase
Navaliştii gălăţeni au locuri de muncă dintre cele mai periculoase

Navalistul, în vârstă de 52 de ani, a căzut de pe o schelă în timp ce lucra la emblema unei nave. Acesta era angajat de 30 de ani în şantier şi avea o vastă experienţă motiv pentru care cauzele accidentului sunt destul de greu de stabilit.  

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.40.

"Era un muncitor navalist cu o vastă experienţă fiind angajat în şantier de 30 de ani. În acest moment se fac investigaţii pentru stabilirea cauzei tragicului accident. Ceea ce vă pot spune la acest moment este faptul că schela era prevăzută cu o balustradă care practic nu permite căderea în gol a muncitorilor care lucrează la înălţime. După ce a fost anunţat accidentul, personalul Serviciului medical al şantierului au încercat să resusciteze victima, între timp alăturândui-i-se şi echipajul SMURD, însă din păcate în zadar", a declarat Florin Spătaru directorul de resurse umane şi afaceri corporatiste a Şantierului Naval Damen Galaţi.

Ionel Petrea, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, a informat că a fost demarată o anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi

"Bărbatul accidentat mortal era lăcătul constructor naval. Aflat la o înălţime de 15 metri acesta curăţa emblema unei nave. La un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut printre balustradă şi podină,  pe diverse repere metalice aflate pe sol, la baza navei, suferind traumatisme incompatibile cu viaţa. Din primele constatări schela răspunde cerinţelor în materie de protecţie a muncii. Nu este exclus ca accidentul să aibă o cauză medicală. Vom şti asta abia la finalul anchetei", a declarat inspectorul şef al ITM Galaţi.

Acesta şi-a exprimat îngrijorarea le gată de faptul că, de la începutul acestui an, acesta este cel de-al cincilea accident de muncă mortal produs în judeţul Galaţi şi al 35-lea dintr-o nedorită serie.

"Este limpede că va trebui să intensificăm activitatea de control şi prevenire la agenţii economici cu activităţi care presupun un grad de risc crescut pentru a pune capăt acestui şir de accidente", a mai spus Ionel Petrea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite