UTIL Impozitele şi taxele locale se pot plăti on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii pot uita de drumurile până la ghişeele Direcţiei de Venituri şi Cheltuieli a primăriei pentru a-şi plăti dările către bugetul local. Pot apela la varianta de plată online, accesibilă la orice oră şi în orice zi.

„Recomand acest sistem pentru că este o variantă foarte rapidă de plată, iar comisioanele percepute de bancă nu sunt mari", spune Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.

Conectarea la sistem se poate face pe internet, prin intermediul paginii web a www.ghiseul.ro. Nu trebuie decât să introduceţi codul numeric personal (persoanele fizice), respectiv codul fiscal (persoanele juridice), şi parola. Parola se obţine de la primărie pe baza depunerii unui formular.

În cel mult două zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, solicitantul este introdus în lista de utilizatori ai sistemului şi se generează elemente de identificare şi autentificare în sistem pentru acesta, care se înmânează solicitantului, în plic închis, ştampilat. Fiecare impozit sau taxă are un cod IBAN, postat pe site-ul primăriei.

Pentru fiecare tranzacţie efectuată în sistem electronic, contribuabilul va achita un comision bancar de cel mult 2% din suma transferată de acesta, dar nu mai mult de 30 lei. Tot online se pot plăti şi amenzile sau sponsorizările.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite