Groapă ilegală cu sute de tone de gunoi la marginea Galaţiului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de tone de deşeuri, în special moloz, au fost depozitate în apropiere de Sere, între oraş şi Combinatul siderurgic.Garda de Mediu spune că a cerut Primăriei Galaţi să ia lua măsuri pentru ecologizarea zonei şi pentru închiderea accesului.

Un drum dezafectat de la marginea oraşului a devenit, în doar câteva săptămâni, o veritabilă groapă de gunoi. Mii de tone de deşeuri, în special moloz, au fost depozitate ilegal de o parte şi de alta şoselei amintite care, până să fie închisă din cauza unor surpări de teren, făcea legătura între cartierul Fileşti şi proprietăţile agricole din partea de nord-vest a Galaţiului.

VEZI GALERIE FOTO

image

Potrivit ciobanilor care îşi pasc animalele în zonă, activitatea la groapa de gunoi ilegală se desfăşoară în special noaptea. „După lăsarea întunericului, în fiecare noapte, vin 20-30 de maşini. Dube şi camionete mai mult, dar mai sunt şi basculante", ne-a spus ciobanul Ion Bechir (52 ani). Gălăţenii care ies la iarbă verde în zonă se declară nemulţumiţi de mizerie.

„Sunt munţi de gunoi şi miroase groaznic. Obişnuiam să ies aici, la soare, în week-enduri, dar am renunţat de când cu gunoiul", ne-a declarat Anica Popa (45 ani), locuitoare a cartierului Fileşti.

Comisarul Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi, ne-a declarat că în zona amintită sunt probleme de ani de zile. „Periodic, suntem nevoiţi să apelăm la compania de Salubritate pentru a face acolo curăţenie. Costurile sunt, de fiecare dată, foarte mari, de ordinul miliardelor, pentru că este nevoie de utilaje, de camioane, de mână de lucru. Noi am transmis deja o adresă către Primăria Galaţi prin care solicităm să se ia măsuri pentru închiderea accesului acolo, deoarece altfel nu putem să rezolvăm lucrurile", a declarat Avram.

La rândul lui, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a promis că va propune Consiliului local alocarea de fonduri pentru desfiinţarea gropii de de gunoi ilegale şi pentru închiderea accesului în zonă.

Şi Ion Ionescu, directorul companiei de salubritate de la Galaţi s-a declarat nemulţumit de situaţia creată. „Cei care duc acolo gunoiul sunt în special firme şi persoane care vor astfel să scape de plata salubrizării.Trebuie luate măsuri", aspus Ionescu.

Până atunci, însă, locul a devenit un adevărat paradis al boschetarilor, care scormonesc după câte ceva din care să facă un ban. În ziua vizitei noastre la faţa locului, un astfel de personaj, care aduna bidoane din plastic, ne-a abordat cu un aer misterios şi ne-a povestit că el de fapt e de la NASA şi lucrează sub acoperire pentru a găsi rachetele nucleare. La cât gunoi s-a strâns în zonă, n-ar fi de mirare chiar să le găsească!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite