Dezbatere despre pădurea Gârboavele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini gălăţeni ştiu că pe lângă zona destinată agrementului, pădurea Gârboavele are şi o arie protejată, ce se întinde pe o suprafaţă de 230 de hectare. În ultimii ani, indiferenţa turiştilor care au vizitat acest spaţiu situat pe raza comunei gălăţene Tuluceşti a făcut ca flora şi fauna sălbatică să aibă de suferit, cu consecinţe majore pe termen lung.

Autorităţile judeţene au demarat un proiect de consultare a populaţiei şi a autorităţilor locale pentru implementarea unui plan de management eficient al pădurii Gârboavele, plan care are în vedere atât zona de agrement, cât şi aria protejată.

„Vorbim despre pescuit, mediu şi arii protejate. Insist ca problema de mediu să fie cel mai bine dezbătută", a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Practic, prin acest proiect, se urmăreşte conştientizarea populaţiei pentru conservarea biodiversităţii din aria protejată pădurea Gârboavele. În acţiune vor fi implicaţi, în lunile următoare, elevii de ciclu primar, gimnazial sau liceal, dar şi studenţi ai facultăţilor cu profil de Ştiinţa şi Ingineria Mediului şi ONG-urile din domeniu.

Se va organiza şi un sondaj în rândul a 4.000 de gălăţeni, care vor răspunde la un chestionar legat de pădurea Gârboavele.Un accent deosebit se va pune pe turişti, în condiţiile în care aceştia au adus prejudicii destul de mari zonei în ultimii ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite