O ambulanţă în misiune a fost avariată de o şoferiţă neatentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvarea a fost lovită chiar în intersecţie.
Salvarea a fost lovită chiar în intersecţie.

O autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă care transporta la spital o femeie a fost lovită de o maşină a cărei şoferiţă nu a respectat semnalele acustice şi vizuale ale utilitarei de intervenţie. Conducătoarea auto a fost rănită uşor.

Impactul s-a produs astăzi dimineaţă, la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu strada Mihail Kogălniceanu. Din câte se pare, calea ambulanţei, care se îndrepta cu viteză spre Spitalul de Urgenţă, a fost tăiată de un Logan care a ieşit de pe strada secundară pe artera principală.

„Salvarea transporta o femeie căreia i se făcuse rău la Cimitirul Eternitatea. În intersecţie, în faţa salvării a apărut o maşină condusă de o şoferiţă probabil nu foarte exeprimentată, care nu a dat prioritate deşi ambulanţierul pornise toate semnalele vizuale şi acustice. Impactul nu a mai putut fi evitat, dar din fericire nu au existat victime omeneşti", a precizat doctorul Mihai Polinschi, şeful SAJ Galaţi.

image

Pacienta preluată din Cimitir a fost preluată de un alt echipaj şi transportată în siguranţă la spitalul de Urgenţă, iar accidentul este acum cercetat de un echipaj al Poliţiei Rutiere.

„Din primele cercetări a reieşit că ambulanţa care se deplasa înspre strada Brăilei a intrat în intersecţie pen culoarea roşie a semaforului, având toate semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Şoferiţa Loganului a venit de pe Kogălniceanu, fără să dea prioritate, aşa cum este obligatoriu în astfel de situaţii", a punctat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Dacă se va dovedi că şoferiţa a fost vinovată, aceasta ar putea rămâne pieton pentru o bună bucată de vreme.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite