Maşinile de intervenţie sunt pregătite pentru vreme rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpezile şi poleiul nu vor prinde nepregătite maşinile care intervin pentru salvarea vieţilor omeneşti sau a bunurilor. Instituţiile de ordine publică şi de asistenţă medicală de urgenţă şi-au făcut temele în privinţa dotării autoturismelor de intervenţie pentru iarnă.

Obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011, i-a pus la treabă pe şefii acestor structuri, care în an de plină criză au făcut imposibilul pentru ca zăpada şi poleiul să nu îi prindă nepregătiţi.

Echipaţi din anii trecuţi

Una dintre structurile care a luat-o înaintea legii, în sensul că şi-a dotat în anii trecuţi maşinile cu anvelope speciale este Poliţia Locală.

"Noi am achiziţionat dinainte anvelope de iarnă pentru toate maşinile din parcul auto, nu am aşteptat să intre în vigoare legea", ne-a precizat Cristian Gâscă, directorul instituţiei.

Nici maşinile Inspectoratului Judeţean de Poliţie nu vor rămâne împotmolite în cazul în care Galaţiul va fi acoperit de zăpadă. Potrivit cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al instituţiei, inspectoratul a cumpărat cauciucuri de iarnă pentru toate cele 170 de autoturisme aflate în custodia parcului auto. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Jandarmerie, cele 29 de maşini având deja montate anvelopele de vreme rea.

Ambulanţele aşteaptă zăpezile

Obişnuite din anii trecuţi cu nămeţii pe care au trebuit să îi infrunte pentru a salva vieţi omeneşti, ambulanţierii nu au stat pe gânduri.

„Toate cele 45 de maşini sunt complet echipate cu cauciucuri, lanţuri, lopeţi şi săculeţi de nisip. Unele dintre autospeciale le aveam astfel echipate din anii trecuţi, dar acum întreg pacul auto îndeplineşte această condiţie", ne-a precizat dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Ultimii, dar nu cei din urmă, pompierii au reuşit şi ei să spună că pot pleca la drum fără griji. După ce au trecut prin câteva emoţii legate de achiziţionarea anvelopelor pentru cele 36 de autospeciale de stingere a incendiilor, reprezentanţii ISU pot răsufla uşuraţi în aşteptarea primei zăpezi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite