Porţie dublă de cultură în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Dumitrescu îşi începe al doilea mandat la conducerea Centrului Cultural „Dunărea de Jos" din Galaţi cu o serie de proiecte şi programe axate în special pe sintagma „Suflet către suflet".

Sentimentală sau pragmatică, această axă pe care vrea să o urmărească noul director va costa bugetul Consiliului Judeţului (CJ) dublu faţă de cât a cheltuit în 2010 pentru toate proiectele culturale.


„Vă asigur că banii vor fi cheltuiţi judicios. Am 19 programe în contractul de management, care totalizează 58 de proiecte, care vor fi materializate prin 177 de acţiuni culturale. Am continuat programele începute de conducerea anterioară, dar am şi proiecte noi", spune noul manager al instituţiei de cultură din subordinea CJ.
Printre noile proiecte se numără crearea megalopolisului cultural Galaţi-Brăila, promovarea personalităţilor culturale gălăţene, dar şi organizarea unor târguri tradiţionale în oraşele riverane Dunării.


„Sunt 72 de milioane de oameni care trăiesc pe malul Dunării, sunt 10 capitale udate de bătrânul fluviu şi sunt sigur că putem coagula elemente cu valoare culturală", a afirmat Sergiu Dumitrescu.
Multiculturalitatea va căpăta şi ea valenţe sporite, cel puţin în paginile revistei păstorite de Centrul Cultural. Minorităţile au primit deja spaţii mai mari în paginile Revistei „Dunărea de Jos".


Toate aceste „obiective" vor costa bugetul CJ aproximativ 750 de milioane de lei noi.
Având în vedere că Sergiu Dumitrescu şi-a încheiat primul mandat pe fondul unor controverse legate de alte proiecte ale sale, să sperăm că atingerea celor de-acum va folosi cu adevărat obştii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite