Bărbatul acuzat că a agresat sexual un adolescent de 15 ani a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 23 de ani acuzat că, în noaptea de miercuri spre joi, a bătut şi a violat un adolescent de 15 ani, în timp ce se afla pe centura municipiului Galaţi, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat, joi, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Mihai Liviu Valentin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. Magistraţii Judecătoriei Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 29 de zile", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit probatoriului, agresorul a profitat de relaţia de prietenie pe care o avea cu victima şi a mers împreună cu aceasta la o plimbare cu bicicleta pe şoseaua de centură a municipiului Galaţi, într-o zonă mărginaşă, unde a întreţinut raporturi sexuale cu minorul în condiţiile în care adolescentul inhalase vapori de prenadez şi se afla sub efectul acestora, mai arată sursa citată.

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a declanşat o anchetă socială în acest caz.

"Dacă vom constata că aceştia nu sunt în măsură să aibă grijă de copil şi că abuzul a avut loc din cauza neglijenţei lor, vom dispune o preluare în regim de urgenţă a minorului, putând ajunge până la decăderea din drepturi a părinţilor", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcal.

Tania Calcal a precizat că pe lângă măsurile luate împotriva părinţilor, DGASPC va organiza şedinţe de consiliere psihologică pentru copilul abuzat.

Un adolescent de 15 ani a fost bătut şi violat, în noaptea de miercuri spre joi, de către un bărbat de 23 de ani, în timp ce se afla pe centura municipiului Galaţi, poliţiştii spunând că agresorul este cunoscut cu antecedente penale şi fusese eliberat condiţionat din închisoare.

Adolescentul locuia pe stradă, în municipiul Galaţi, deşi părinţii săi trăiesc la Vânători, o localitate aflată la câţiva kilometri de oraş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite