Ultima şansă pentru suplinitori. Vezi aci ce locuri sunt disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să prindă o catedră în învăţământ pe post de suplinitor trec astăzi prin noi emoţii. Este vorba despre concursurile pentru suplinitori calificaţi şi necalificaţi.

Dacă la suplinitori calificaţi sunt aproape 400 de candidaţi, la necalificaţi, au fost depuse 106 cereri.

„Sperăm să folosim cât mai puţini dintre necalificaţi. Eu mi-aş dori cel mult 20", spune inspectorul general adjunct, Onuţ Atanasiu, care ar prefera profesorii pensionari în locul necalificaţilor. Din păcate, aceştia nu prea mai acceptă posturile din mediul rural, astfel că în zonele în care se ajunge greu se va apela tot la necalificaţi.

Catedrele întregi sau fracţiunile de normă rămase libere după împărţirea titularilor vor fi repartizate în funcţie de rezultatele celor două concursuri de astăzi.

Locuri libere pentru suplinitorii calificaţi mai sunt la matematică, fizică şi chimie, iar pentru necalificaţi, la biologie.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite