Taxe ca la oraş, viaţă ca la ţară/ Fileşti şi Barboşi, cartierele în care gălăţenii se spală la lighean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii acestor două cartiere trăiesc ca la ţară, cu hazna şi WC în fundul curţii, deşi plătesc taxe şi impozite. Primarul Dumitru Nicolae a anunţat că nu dispune de fondurile necesere pentru începerea lucrărilor de modernizare în cele două zone defavorizate.

Suntem în 2011, secolul al XXI-lea, mileniul al III-lea, dar timpul pare că s-a oprit în urmă cu 100 de ani pentru cartierele gălăţene Fileşti şi Barboşi. Străzi neasfaltate, fără reţele de gaze şi canalizare, cu gunoaie depozitate peste tot.

Uitaţi de autorităţi


Oamenii se plâng că au buletine de Galaţi, dar sunt nevoiţi să trăiască la fel ca la ţară. Nu au apă curentă, au privata-n fundul curţii şi se spală la lighean.

Vasile Cristea, în vârstă de 60 de ani, locuieşte în Fileşti de când se ştie. Omul este nemulţumit că politicienii gălăţeni au promis, în fiecare campanie electorală, că îi vor asfalta strada pe care locuieşte şi nu s-au ţinut de cuvânt.

„La alegerile din 2008, edilii ne-au promis că vom avea condiţii de trai mai decente. Nu au făcut nimic. Străzile, dacă putem să le numim aşa, nu au nici măcar un metru de asfalt. Sunt pline gropi, iar când plouă, ne murdărim de noroi până-n gât. Nu avem poliţie, dispensar, suntem ai nimănui", se plânge bărbatul.

Situaţia este dezastruoasă şi pe „Colectiviştilor". Timpul pare a se fi oprit în loc şi pe această stradă.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite