Tun de trei milioane de lei la bugetul de stat. Escrocheria a implicat firme din Galaţi, Tecuci, Tulcea şi Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea comercială „Adrad & Claudiu" srl din Tecuci a ajuns în vizorul procurorilor pentru că a comercializat diverse mărfuri şi a prestat servicii fără ca în evidenţele contabile ale firmei să se regăsească înregistrate veniturile realizate astfel. Administratorii firmei, care are ca obiect de activitate, printre altele, comerţul cu cereale, riscă între doi şi opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Prejudiciul provocat bugetului statului de Adrad & Claudiu srl este de aproximativ trei milioane de lei.

„Au fost efectuate mai multe controale încrucişate la societăţi din Constanţa şi Tulcea, care au colaborat cu firma tecuceană şi am descoperit că aceasta a comercializat diverse mărfuri şi a prestat servicii fără să înregistreze în evidenţa contabilă veniturile realizate precum şi taxa pe valoarea adăugată colectată, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu estimat în sumă totală de 2.729.783, 89 de lei", ne-a declarat Toader Ţocu, comisarul-şef al Gărzii Financiare Galaţi.

Sediu fictiv, la o mătuşă

Pentru că administratorii societăţii au refuzat în repetate rânduri să pună la dispoziţia comisarilor documentele contabile, Garda Financiară s-a deplasat la adresa sediului firmei, declarată în actele de înfiinţare, unde au descoperit că aceasta este fictivă.

„Organul de control s-a deplasat la sediul social declarat al societăţii din Tecuci, pe strada Malului, numărul 55, unde s-a constatat că la acea adresă locuieşte de fapt o familie, care nu are habar de înfiinţarea unei societăţi comerciale . Cu toate acestea însă, proprietara locuinţei, Ioana Răghica, a declarat că Marius Andronache, unul dintre asociaţi, îi este nepot vitreg", ne-a spus Toader Ţocu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite