„Baronii” gălăţeni ai asfaltului pregătesc un nou "tun". Miza este 40 de milioane de euro, pentru refacerea şoselelor din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea a nu mai puţin de 200 de kilometri de drumuri din judeţ ar trebui să fie demarată în luna septembrie. Vega '93 Galaţi, Strabag Bucureşti şi UMB Spedition sunt trei dintre firmele care aspiră la „caşcavalul" de 80 de milioane de lei cu care sunt finanţate lucrările.

Ieri, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au fost deschise ofertele pentru reabilitarea celor 199,47 de km de drumuri judeţene şi de interes local din Vrancea, care vor fi modernizate prin programul naţional „10.000 de km". Până la ora închirerii ediţiei, nu ne parveniseră numele firmelor declarate câştigătoare în întrecerea pentru obţinerea contractelor, însă din informaţiile pe care le avem, în cursa pentru licitarea tronsoanelor de drum ce vor fi reparate s-au înscris patru firme, respectiv Vega '93 Galaţi (firmă agreată de PSD şi câştigătoare a nenumărate contracte în Vrancea), Strabag Bucureşti, UMB Spedition (a „regelui asfaltului", Dorinel Umbrărescu) şi o firmă necunoscută din Buzău.
Nu este exclus ca toate cele trei firme să-şi împartă între ele „caşcavalul" de 80 de milioane de lei, având în vedere că se vor repara şase drumuri judeţene şi nu mai puţin de 29 de drumuri comunale.
„Drumul oaselor", prioritar
Printre şoselele care vor intra în reparaţii se numără şi DJ Focşani-Suraia-Vadu Roşca, considerat la ora actuală „urgenţa nr. 1" în Vrancea.
„Eu cred că la mijlocul lunii septembrie, după trecerea termenului de contestaţie, se va trece efectiv la reabilitarea drumului. Mă voi bate la minister să se înceapă cu acest drum, că nu se mai poate. Se poate lucra la drum, iar în paralel să se facă proiectarea, pentru că nu sunt proceduri greoaie, fiind vorba de o şosea dreaptă, în lungime de 17,85 km, care nu are poduri. El a fost predat deja de CJ către Ministerul Dezvoltării", ne-a declarat Vasile Grosu, primarul comunei Suraia.
O altă localitate care va beneficia de modernizarea şoselelor este şi Vintileasca, unde majoritatea drumurilor nu au cunoscut niciodată asfalt. „După inundaţiile din 2005 şi 2006, drumurile s-au distrus complet, iar dacă nu se intervine oamenii riscă să rămână izolaţi. În proiect sunt 8,4 km de drumuri care vor fi asfaltate, în satele Tănăsari, Poiana Stoichii şi După Măgură", precizează Marian Georgescu, primarul din Vintileasca. Alte drumuri strategice din judeţ care vor beneficia de asfalt sunt DJ 204 B Măicăneşti-Rîmniceni-Slobozia Boteşti-Tătăranu, în lungime de peste 13,5 km sau DJ 204G Mirceştii Vechi-Bilieşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite