Rablele Transurb trebuie înlocuite. Jumătate din autobuzele gălăţene sunt învechite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de transport public doreşte să cumpere 40 de autobuze şi 12 tramvaie SH deoarece jumătate din parcul auto al acesteia este învechit. Dotarea nu se poate face fără avizul Comisiei de Transporturi a Consiului Local, iar unii consilieri nu sunt de acord cu investiţia de 2 milioane de euro.

Genica Totolici, directorul SC Transurb, susţine că doar 45% din parcul auto se încadrează în durata normală de funcţionare.
„Intenţionăm să cumpărăm 40 de autobuze scurte, de nouă metri lungime, pe care să le introducem pe traseele cu străzi înguste pe care se pot strecura mai uşor. Dorim să cumpărăm şi 12 tramvaie la mâna a doua din Olanda, la preţul de 5.000 de euro fiecare", ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb.
Totodată, în proiectul care va ajunge pe masa aleşilor locali se mai propune reorganizarea staţiilor, dotarea acestora cu mijloace de informare (hărţi ale traseelor şi afişaje electronice), precum şi cu automate de bilete şi abonamente.
Pentru ca investiţia să poată fi realizată, proiectul trebuie să primească avizul Comisiei de Transport, după care va fi prezentat Consiliul Local.
Nu toţi consilierii privesc cu ochi buni această investiţie. Picu Apostol Roman susţine că achiziţionarea acestor autobuze si tramvaie nu-şi are rostul atâta vreme cât societatea nu are bani pentru asigurarea salariilor.
„Hârtia a ajuns primar şi s-a ajuns la concluzia că, în momentul de faţă, nu sunt bani pentru o asemenea investiţie în valoare de circa 2 milioane de euro", a spus consilierul.
„Este clar că e nevoie ca parcul auto public să fie reînnoit, însă depinde foarte mult pe ce sursă de finanţare vor merge cei de la Transurb. Dacă vor propune ca o parte din bani să se regăsească în subvenţia pe care trebuie să o primească de la Primărie, vom fi de acord", ne-a spus consilierul Daniel Apetrăchioaie.
SC Transurb dispune de 135 de autobuze , 13 troleibuze cu 100 de locuri şi 63 de vagoane de tramvai.
Anul trecut, Primăria a mai achiziţionat 30 de autobuze marca Den Oudsten B96 de mare capacitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite