Trafic îngreunat la vamă/Vezi motivele pentru care călătorii stau cu orele la punctul de tranzit Galaţi-Rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fluxul mare de maşini şi călători creează un volum crescut de muncă pentru personalul care îşi derulează activitatea în punctul de trecere de la Galaţi Rutier. În cazul depistării unui autoturism suspect, traficul se întrerupe până la clarificarea situaţiei.

Într-o zi aglomerată, prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Galaţi Rutier trec, pe ambele sensuri, chiar şi 2.500 de persoane cărora poliţiştii de frontieră trebuie să le verifice documentele de călătorie. Maşinile, la jumătate ca număr, şi verificarea încărcăturii acestora cad în sarcina vameşilor, serios decimaţi numeric în urma restructurărilor.

Cozile care se formează pe parcursul întregii zile îi nemulţumesc pe unii dintre călătorii care tranzitează graniţa pentru un plin de benzină sau ca să cumpere de-ale gurii.


"Nu prea se mai merită acum drumul. Nu e departe, că facem 20 de kilometric până la Giurgiuleşt, dar acum s-a scumpit şi la ei benzina, că a crescut euro. Nu prea se mai merită, mai ales că pierzi si mult timp la cozile astea", ne-a spus nemulţumit un gălăţean care aştepta de o oră să intre cu maşina în ţară.


În prezent, la Galaţi-Rutier, pe fiecare sens, se află câte un singur lucrător vamal pe tură. În cazul în care se descoperă o maşină suspectă, aceasta este trasă pe dreapta, în garaj, şi fluxul pe sens este blocat.


"Lucrătorul vamal trebuie să asiste la verificarea autoturismlor suspecte care tranzitează graniţa şi din cauza numărului scăzut, pe perioada unei astfel de verificări, apar blocaje în trafic", explică inspectorul Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

La punctul de tranzit de la Galaţi-Rutier activează în momentul de faţă, pe o singură tură, circa 20 de poliţişti de frontieră, cu posibilităţi de suplimentare a efectivelor în caz de necesitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite