VIDEO Captură record: peste un milion de ţigări, confiscate la un singur flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi gălăţeni au fost arestaţi după ce poliţiştii de frontieră şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism au găsit în autoutilitara cu care circulau aceştia 56.000 de pachete de ţigări „Plugarul".

La finele unor urmăriri care au durat circa două luni, Marian Ionel C. si Vasile Cristinel D., în varsta de 20, respectiv 42 ani, au fost opriţi în trafic la circa 30 de kilometri de municipiul Galaţi. În urma controlului vehiculului cu care aceştia circulau, poliţiştii, jandarmii şi procurorii DIICOT au găsit zeci de baxuri în care se aflau 56.000 de pachete care conţineau nu mai puţin de 1.120.000 tigarete pentru care cei doi nu aveau niciun act de provenienţă.


Bărbaţii au recunoscut că marfa fusese adusă în România din Republica Moldova pe Prut, cu ajutorul unor bărci, în noaptea de 26 spre 27 septembrie. Tot de la cei doi, poliţiştii au aflat că ţigările urmau să fie aduse în Galaţi şi predate mai apoi altor persoane.


„Ocupanţii utilitarei au fost arestaţi pentru 29 de zile pentru contrabandă, constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat", a precizat Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Anchetatorii sunt însă departe de finalizarea anchetei, ei făcând cercetări pentru a da de urma celorlalte persoane împlicate în reţea.

Această captură este cea de-a doua făcută în ultima săptămână, zilele trecute poliţiştii de frontieră, sprijiniţi de procurori şi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii destructurând o altă reţea de contrabandişti de ţigări, din care făcea parte şi un coleg al lor. În urma celor două flagranturi, şase persoane care au ajuns în faţa Tribunalului Galaţi auprimit mandate de arestare preventivă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite