Şeful de tură de la Oancea suspectat de complicitate cu contrabandiştii a fost consul în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost găsite pe teritoriul României.
Ţigările au fost găsite pe teritoriul României.

Leonard Vâlcescu (32 de ani), ofiţerul care răspundea de activitatea în PTF Oancea în noaptea în care au afost descoperite 420.000 de pachete de ţigări de contrabandă, a fost, potrivit MAE, şi membru al Biroului secţiei de votare Chişinău, la Referendumul pentru vot uninominal.

Potrivit oficialilor Ministerului Afacerilor Externe român citaţi de hotnews.ro, ofiţerul Leonard Vâlcescu, pe tura căruia se bănuieşte că ar fi fost introduse în ţară cele 420.000 de pachete de ţigări de contrabandă descoperite în pădure la Bereşti, a fost, în perioada 2007 şi 2009 consul la Ambasada României la Chişinău.

Ofiţerul este acuzat de încălcarea dispoziţiilor date de către conducerea S.P.F. Oancea, prin planificarea celor două autospeciale „Land Rover" dotate cu aparatură de termoviziune să execute supravegherea la frontiera verde pe alte direcţii decât cele planificate, fără aprobare şi fără a avea informaţii referitoare la producerea vreunui eveniment.

În urma anchetei efectuate de IGPF la Oancea, Leonard Vâlcescu este anchetat în regim de urgenţă şi va trebui să dea explicaţii în faţa consiliului de disciplină.

"Măsurile au drept scop stabilirea existenţei/inexistenţei vinovăţiei în comiterea abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în  îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici, precum şi neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute în fişa postului", se arată în comunicatul remis de biroul de presă al IGPF.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite