GALAŢI O fetiță de doi ani a ars de vie într-un incendiu pornit de la o sobă defectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinistrul eveniment a avut loc aseară, la o casă în care copila și familia ei stăteau cu chirie. Focul a făcut scrum locuința, dar și o casă vecină. Tatăl fetiței, și el rănit, se află în stare critică la spital.

Incendiul în care o fetiță de numai și-a pierdut viața, iar tatăl ei a fost grav rănit a avut loc aseară, într-o casă din orașul Berești. Locuința, în care familia Culache stătea cu chirie, a luat foc după ce locatarii au băgat mai multe lemne pe foc.

Din cauză că sistemul de încălzire era defect, acesta nu a făcut față suprasolicitării și s-a aprins, flăcările cuprinzând rapid toată casa. Vecinii au fost cei care au chemat pompierii, trei autospeciale ale Inspectoratului penstru Situații de Urgență intervenind mai bine de trei ore pentru lichidarea incendiului.

"A fost salvat un bărbat de 25 de ani, care avea arsuri. Din nefericire, după lichidarea incendiului, pompierii au găsit în locuință și trupul carbonizat al unei fetițe în vârstă de doi ani și trei luni", ne-a declarat cpt. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Iulian Culache, tatăl copilei, s-a ales cu arsuri de gradele doi și trei pe 30% din suprafața corpului și a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul de Urgență, fiind în prezent internat în Secția de Arși.

În urma incendiului, acoperișul casei, de circa 100 mp, s-a făcut scrum, aceeași soartă având-o și o casă vecină, la care flăcările s-au extins din cauza viscolului puternic până la sosirea pompierilor.

Bătrână din Galați, gazată în casă

Tot din cauza unei sobe defecte a fost la un pas de moarte și o octogenară din Galați. Femeia, care își încălzește locuința cu teracote alimentate la rețeaua de gaz metan, a fost găsită noaptea trecută în comă.

"Femeia, în vârstă de 84 de ani, s-a intoxicat cu gaze și monoxid de carbon, provenite de la sobă. Noi am găsit-o în comă, dar în urma manevrelor de resuscitare și-a revenit și este acum în stare bună", a menționat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite