Un bărbat a înghiţit Furadan, fiind disperat că nu va mai primi îndemnizaţie de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică a mai făcut o victimă. De această dată este vorba de un bărbat de 52 de ani din Tuluceşti, pe care sărăcia l-a determinat să-şi pună capăt zilelor. Disperat, Ioan Iamandi a înghiţit un pumn de Furadan, fiind transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă.

Sinucigaşul a fost mai mulţi ani salariat al Şantierului naval Damen, din Galaţi dar în ultima perioadă rămăsese pe drumuri. Peste o lună urma să-i expire perioada în care a beneficiat de ajutor de şomaj. Perspectiva sumbră a unui viitor cu şi mai multă sărăcie l-a dus la disperare şi a comis gestul necugetat. Iamandi este căsătorit şi are un un fiu de 21 de ani.

„A încercat în mai multe locuri să-şi găsească de muncă, dar nu era acceptat nicăieri. A zis că s-a săturat de viaţă şi că nu mai vrea să trăiască. De mai multe ne-a anunţat că-şi va pune capăt zilelor, dar de data asta chiar a făcut-o", spune sora victimei.
Bărbatul nu a lăsat în urmă niciun bilet de adio. Deocamdată nu se ştie de unde a făcut rost Iamandi de otravă, aceeaşi folosită şi de Mădălina Manole.
„Cum poţi rezolva problemele şomajului? Pe căi clasice, şi pe căi mai puţin clasice, care calcă învăţăturile bisericii. În ultimul caz de tentativă de suicid este vorba de un bărbat de 52 de ani. A luat Furadan, un toxic folosit de agricultură, ajuns celebru. Starea pacientului este deosebit de gravă, cu un prognostic incert, nu ştim cum se va termina. În tot cazul, criza economică are cortegiul său de drame",a declarat Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Psihologii şi psihiatri avertizează că majoritatea persoanelor cu vârste de peste 40 de ani care şi-au pierdut locurile de muncă suferă de depresie şi sunt predispuse la gesturi extreme.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite