PORTRET / Silvia Anton - Vedetă la doar zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionată de muzică de la vârsta de patru... luni, are deja o mulţime de premii câştigate şi vrea să fie o voce importantă a României.

Silvia Anton s-a născut pe 4 februarie 2001 în oraşul Vaslui. Numai patru luni mai târziu, fetiţa şi-a descoperit pasiunea pentru muzică. Nu e nicio exagerare! A plâns noapte de noapte şi de fiecare dată adormea abia dimineaţa. Părinţii au descoperit, într-o zi, că de câte ori îi puneau muzică, bebeluşul tăcea instantaneu.

De la desen la muzică
La grădiniţă şi-a descoperit talentul la desen participând la diferite concursuri, dar nu acesta s-a dovedit a fi destinul fetiţei, ci o altă formă a artei. Părinţii au decis să o ducă la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, unde Silvia a ales să studieze pianul, pentru că a fost impresionată de sunetele profunde ale acestui instrument.

Când a intrat în clasa a II-a, le-a spus părinţilor că-şi doreşte să facă şi canto. Prima reacţie a părinţilor a fost de refuz, pentru că gândul lor era la pian, pentru stiudiul căruia Silvia aloca două ore pe zi.
„Am rugat-o pe mama de mai multe ori să mă lase să fac canto măcar până în clasa a treia. I-am spus la un moment dat: «Mamă, dacă nu mă duci să fac canto, eu nu voi fi un copil fericit. Nu ţi-am cerut jucării, ţi-am cerut să mă laşi să studiez»", îşi aminteşte tânăra interpretă.
Mama şi-a călcat pe inima până la urmă şi a dus-o la Focşani, la un test cu profesoara de canto Aurelia Vaida, cea care s-a ocupat şi de o altă interpretă din Galaţi - Maria Crăciun. Când au aflat de la aceasta că Silvia chiar are potenţial pentru canto, părinţii au răsuflat uşuraţi, convinşi în sfârşit că nu au făcut o mutare greşită.

Silvia a evoluat foarte repede şi, în numai un an de studiu, ea a ajuns la concursuri importante pentru copii, de unde, evident, s-a întors cu premii.
Festivalul care a marcat-o este „Steaua Carpaţilor", un concurs internaţional la care toţi cei nouă membrii ai juriului, veniţi din nouă ţări diferite, au decis să-i acorde Silviei marele premiu.
Printre rezultatele deosebite se numără şi premiul al doilea la „Gala cântecelor de iarnă", premiul al treilea la Concursul de interpretare „Miniatura Românească" acelaşi premiu şi la Festivalului Naţional de Interpretare „Remember 2010" de la Constanţa, din luna decembrie a anului trecut.

A mai fost premiată şi la alte concursuri şi festivaluri, dintre care amintim: „Ursuleţul de Aur", „Liga campionilor", „Constelaţia necunoscută", „Ghiocelul de Argint", „Ceata lui Piţigoi", „Super Star Fest" şi „Armonia".

Întrebări şi răspunsuri
Crezi că vei reuşi să te afirmi în muzică, să devii o vedetă?
Sper că da. Cu multă muncă şi un pic de noroc, voi reuşi. Ştiu că este foarte greu, că trebuie sa ai mare talent ca să fii remarcat, dar eu cred în şansa mea.
Ce crezi despre manele? Le consideri muzică?
Nu ştiu să vă răspund. Eu nu ascult manele, nu îmi plac maneliştii şi toată vâlva asta cu ei. Eu mă ocup mai ales de genul meu de muzică şi de genurile asemănătoare.
Un artist trebuie să ştie de toate?
Nu neapărat. Dar e bine să ştii să cânţi la mai multe instrumente. Uite, eu nu studiez doar canto. Merg şi la pian, şi la flaut. De asemenea, îmi place foarte mult să desenez.

Ce-i place?
Îmi place să am mulţi prieteni, cu care mi-ar plăcea să mă întâlnesc zilnic, dacă s-ar putea. Ne jucăm, fredonăm împreună cântece de-ale mele, unii chiar mă acompaniază la diverse instrumente. Este foarte frumos! Din păcate, avem pentru asta prea puţin timp faţă de cât am vrea.
Ce nu-i place?
Nu-mi place să mă cert cu prietenii. Aş prefera, de multe ori, să las de la mine de dragul prieteniilor. Însă se mai întâmplă să ne certăm şi-mi pare tare rău după aceea.

Profil:
Născută: 4 februarie 2001, Vaslui
Studii: Elevă în clasa a IV-a la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin", Galaţi
Familie: nu are fraţi sau surori

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite