Parcul din apropierea Selgros Galaţi, construit cu o firmă de catering, nu este gata nici la două luni de la expirarea contractului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul trebuia inaugurat pe 20 iunie, însă firma specializată în catering, Pibunni SRL, nu a reuşit să finalizeze lucrările. Din acest motiv, Primăria Galaţi a cerut Ministerului Mediului o prelungire de trei luni. Parcul va fi inaugurat pe 31 august.

Boscheţi în loc de gazon şi flori, bănci strâmbe, fântâni arteziene fără apă, loc de joacă pentru copii închis, borduri în loc de rampe pentru persoane cu dizabilităţi, de asta au parte gălăţenii care vizitează zilele acestea Parcul de la Selgros, din cartirul Micro 21, în valoare de peste 300.000 de euro.

Lucrări, în pas de melc

Parcul nu este încă terminat, însă nu am întâlnit zare de picior de muncitor în zonă. Deci, ce să înţelegem? Mai grav este că, potrivit contractului, parcul trebuia inaugurat pe 20 iunie, adică în urmă cu aproape două luni.

FOTOGALERIE

Click pe colaj pentru a vedea în ce hal arată parcul

image

Motivul pentru care parcul nu a fost, deocamdată, inaugurat, l-am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi: „Noi am făcut o solicitare Ministerului Mediului, finanţatorul proiectului, pentru prelungirea cu trei luni a contractului. Parcul nu a putut fi finalizat la timp deoarece a fost iarnă şi firma Pibunni SRL nu a putut lucra. Mai sunt de montat stâlpii de iluminat şi panourile fotovoltaice", a spus Nicoleta Manole.

Tot pe condiţiile meteo nefavorabile dă vina şi Ionel Borcea, admistratorul SC Pibunni:  „Mai sunt mici retuşuri de făcut, dar nimic important. Dintr-o groapă de gunoi, s-a transformat în cel mai frumos parc al Galaţiului. Au fost condiţiile meteo nefavorabile. Aşteptăm să facem inaugurarea".

Loc de joacă închis

Cei mai nemuţumiţi de felul cum arată parcul sunt gălăţenii care locuiesc în zonă. Ei spun că aşteptările lor au fost înşelate.

„La ce potenţial natural are zona asta trebuia sa iasă un parc de referinţă pentru oraş. S-a proiectat şi lucrat de mântuială, cât să se raporteze că au făcut un parc. Totul este îngrămădit în partea superioară, cu bănci, deşi în partea inferioară sunt destui copaci. Nici măcar prea mulţi puieţi de copaci nu au plantat", ne-a spus Iulian Mardare, locatar al blocului X6.

O veste proastă şi pentru copii. Ei se vor putea bucura de locul de joacă doar după ce parcul va fi inaugurat, adică pe 31 august.

„De fiecare dată când trec pe aici cu nepoţelul începe să plângă. Au anunţat că-l vor termina în iulie, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Fântâna arteziană nu are apă. Probabil vor să facă economie", ne-a spus Elena Andronic, în vârstă de 47 de ani.

Aceiaşi nemulţumire o are şi Mioara Palade, mămica unui copilaş de cinci ani. „Copiii sunt amăgiţi cu acest loc de joacă. El este gata, însă este închis de o lună. Pentru persoanele cu handicap nu este nicio rampă. Iarba se tunde doar la intrare, să arate bine. În rest, boscheţi", punctează femeia.

Cum ar trebui să arate parcul

Proiectul finanţat de Ministerul Mediului prevede lucrări de arhitectură peisagistică, locuri de joacă, instalarea unei reţele de conducte de apă şi lucrări de construire a drumurilor şi aleilor de acces.

Suprafaţa totală care trebuie amenajată este de 45.500 de metri pătraţi, din care 2.700 metri pătraţi de alei pietonale, 82 bănci de lemn şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, se vor planta 2.750 de puieţi de arbori şi 31.000 de bucăţi de arbuşti de gard viu.


Ministerul Mediului suportă din contravaloarea lucrării un milion de lei, diferenţa urmând să fie achitată de către Primărie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite