Şcoala nr. 7 din Galaţi, în pericol de prăbuşire! Autorităţile au decis să închidă pentru un an unitatea de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au decis să închidă unitatea de învăţământ pentru un an. Elevii vor învăţa la alte şcoli până când a lor va fi reparată. Şcoala Gimnazială are în acest moment peste 400 de copii distribuiţi în 18 clase: 11 de învăţământ primar şi şapte de gimnaziu.

Construită în 1960, Şcoala Gimnazială nr. 7 „Constantin Brâncoveanu" (cotată ca fiind una dintre cele mai buni şcoli din Galaţi) nu a fost reabilitată niciodată, în cei peste 50 de ani de existenţă În ultimii ani, s-au scris mai multe proiecte dar, din păcate, niciunul nu a prins viaţă.
Crăpătura salvatoare
După ce toate cererile de finanţare au eşuat, a fost nevoie să apară o crăpătură de câţiva metri într-unul dintre pereţii exteriori ai şcolii pentru ca autorităţile locale să intre în panică. La insistenţele reprezentantului Consiliului Local în consiliul de administraţie al şcolii, Stelian Lupu, Primăria a pus la bătaie peste milion şi jumătate de lei noi pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii.
Tasarea a început încă din vremea când se lucra la aşa-zisul „Campus Cuza", atunci când s-au folosit utilaje foarte grele pentru ridicarea noului corp de clădire. Spre sfârşitul anului şcolar trecut, conducerea unităţii de învăţământ a fost nevoită să închidă câteva săli de clasă şi toaleta elevilor din cauza pericolului de a se dărâma. Câteva luni, copiii au folosit toaletele ecologice instalate în curtea şcolii.
Acum, aceeaşi conducere se gândeşte la debutul anului şcolar, care cu siguranţă nu-i va găsi pe elevi în sălile lor de clasă.
„Eu cred că merită un an de sacrificiu pentru asigurarea continuităţii acestei şcoli. Ne gândim la soluţii, vrem să oferim elevilor noştri cele mai bune variante. Avem posibilitatea de a folosi câteva clase de la Liceul Pedagogic şi câteva de la Şcoala 13. Vom mai vedea care este cea mai bună soluţie", spune directorul şcolii, Monalissa Nica.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite