Învaţă să mănânci sănătos! „Buzunar” din piept de pui cu legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carne de pui la grătar şi legume fierte, ingrediente sănătoase pentru un fel de mâncare delicios pe care vi-l recomandăm

Maestrul culinar care ne prezintă astăzi reţeta sănătoasă este Mariana Drăguş, bucătarul-şef al restaurantului Hazard din Galaţi.

Pentru cele patru porţii pe care ni le-am propus pentru astăzi ne trebuie 600 de grame de piept de pui dezosat, 200 de grame de ardei gras, proaspăt, 200 de grame de morcov fiert, tăiat bastonaşe, 200 de grame de fasole păstăi fierte, 150 de grame de spanac, proaspăt sau fiert, sare şi piper după gust.

Pentru garnitură este nevoie de 600 de grame de brocoli, 400 de grame de morcov, ulei de măsline sau unt (50 ml sau 50 de grame).
„Reţeta pe care v-o propun astăzi este extrem de uşor de preparat şi în maxim 20 de minute mâncarea poate fi servită ", spune Mariana.

Pieptul de pui se spală şi se şterge cu un prosop de bucătărie. Se face un „buzunărel" în fiecare bucată de carne şi se introduc legumele, peste care se presară în prealabil sare şi piper. Rulourile rezultate se pun pe gratar (preferabil la foc de lemn) şi se ţin cam 10 minute, cinci pe-o parte şi alte cinci pe cealaltă.

Odată rumenite rulourile se trece la „sote". Bastonaşele de morcov fiert şi bucheţelele de brocoli, fierte şi ele în prealabil în apă cu sare, se pun într-o tigaie şi se pasează la foc mic, timp de cinci minute. În tigaie, se pun (după preferinţă) 50 de ml de ulei de măsline sau 50 de grame de unt.

„Carnea rumenită la grătar este mult mai aromată şi mai fragedă decât cea gătită în alte moduri. În plus, legumele au şi ele aportul lor de vitamine, e-adevărat mai mic după fierbere, dar oricum benefic pentru o alimentaţie sănătoasă", ne-a mai precizat bucătarul-şef de la Hazard.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite