Răfuială cu săbii şi cuţite între două clanuri de ţigani dintr-o localitate din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărat război în satul Podoleni, între două grupări rivale de romi. Femei, copii, bunici şi cumnaţi, cu toţii au participat ieri la o sângeroasă bătaie colectivă, chiar în centrul satului. Reglarea de conturi s-a făcut cu săbii şi bâte. Patru persoane au ajuns la spital, iar 15 au fost audiate de Poliţie.

Membrii familiei Ghiţă susţin că, în urmă cu câteva zile, un bărbat din clanul Guşanu, le-a lovit copilul cu maşina. N-au apelat la oamenii legii ca să le facă dreptate, dar nici n-au vrut să treacă cu vederea incidentul, afirmă Poliţia. Astfel, când pe stradă lor a trecut un autoturism de-al „duşmanului", familia Ghiţă a scos arsenalul şi a pornit la luptă.

„Familia lui Ghiţă a decis să se răzbune cu forţe proprii pe Guşanu, pentru că le-ar fi accidentat copilul. Azi dimineaţă l-au văzut pe şoferul care se afla la volan. Au blocat maşina acestora şi au lovit-o cu pietre şi bâte. La rândul lor, cei din clanul Guşanu susţin că accidentul ar fi avut loc între două maşini", spune Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

A fost nevoie de intervenţia unor importante forţe ale Poliţiei şi Jandarmeriei pentru a-i despărţi pe beligeranţi. Nici femeile n-au stat deoparte iar cele care au luat parte la bătălie s-au ales cu vânătăi şi nasuri rupte. Patru persoane au fost duse la Spitalul din Tecuci pentru îngrijiri medicale. Două dintre acestea au rămas internate pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pentru a nu reizbucni ostilităţile, 40 de jandarmi au rămas la faţa locului.

„Toate persoanele implicate sunt cercetate pentru ultraj contra bunurilor moravuri, loviri şi alte violenţe", a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite