Cursuri româneşti pentru o atitudine europeană. Proiectul este implementat de Grupul Şcolar „Anghel Saligny” din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mereu în competiţie numai prin participarea continuă la formare în domeniul construcţiilor, al asistenţei sociale şi al comerţului", a ajuns ieri al final.

„Am avut în total 147 de cursanţi certificaţi, pe care i-am şcolit preţ peste patru luni şi la final am avut 147 de absolvenţi, asta deşi conform proiectului noi am avut un grup ţintă de 96 de cursanţi", spune managerul proiectului, Nicoleta Constantin.


Angajatorii au fost mulţumiţi de oportunităţile oferite de acest proiect, în condiţiile în care ei nu au fonduri pentru perfecţioarea propriilor angajaţi.
Practic, prin aceste certificate, care au anexate şi competenţele dobândite, cursanţii au de acum mai multe oportunităţi de angajare sau de mobilitate pe piaţa muncii. În plus, cel puţin 30 de angajatori se bucură de mai mulţi angajaţi calificaţi şi le poate extinde paleta de sarcini.


„Le-am cerut cursanţilor să-şi schimbe puţin mentalitatea, atitudinea, pentru că le vom preda nişte cursuri europene şi au înţeles. Măcar pe parte de atitudine cred că am reuşit să arătăm că suntem europeni", spune Adrian Vasile, unul dintre managerii de proiect.


„I-am simţit foarte bine pregătiţi! Asta şi pentru că aproape toţi cursanţii aveau legătură cu multe dintre noţiuni practice, dar când lucrau, o făceau din auzite, fără noţiuni temeinice de teorie. Acum, după ce au îmbinat teoria cu practica, nivelul lor de competenţă a crescut"
, spune Ecaterina Tătaru, lector teorie în cadrul cursului de montator pereţi şi plafoane din gips-carton.


Proiectul este implementat de Grupul Şcolar „Anghel Saligny" din Galaţi şi Centrul pentru formare profesională şi dezvoltare regională Constanţa.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite