Primăriile gălăţene au ajuns în colaps. Instituţiile sunt la un pas de a trage obloanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu mai au bani să funcţioneze, zeci de primării din tot cuprinsul judeţului ar putea fi închise în luna octombrie. Edilii comunelor au întrerupt iluminatul stradal, alimentarea cu apă şi au trimis în şomaj asistenţii sociali.

Cel mai grav afectate de lipsa banilor la bugetele locale sunt comunele Băleni şi Buciumeni, dar şi oraşul Târgu Bujor. Pentru a nu pune deja lacătul pe uşile primăriilor, edilii celor trei localităţi au nevoie de cel puţin un million de lei la bugetele locale.

"La primării, situaţia este foarte grea. Cheltuielile de funcţionare nu mai pot fi acoperite. Doar trei primării îşi mai pot asigura cheltuielile din venituri proprii. Este vorba despre Matca, Iveşti şi Vânători. În ultima perioadă, nu s-au mai făcut rectificări bugetare şi se pune problema închiderii mai multor primării din lipsa banilor", a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Fără apă şi curent

Locuitorii comunei Băleni din judeţul Galaţi vor sta pe întuneric şi vor avea apă cu program pentru că primăria nu mai are bani să suporte costurile acestor utilităţi. Nici pentru salariile angajaţilor nu mai sunt bani.

"Vom fi nevoiţi să întrerupem iluminatul public şi să reducem programul de alimentare cu apă a comunei. Nu ştiu cum vom mai funcţiona din octombrie. Nu avem cum să funcţionăm în condiţiile astea", ne-a declarat Lică Oprea, primarul comunei Băleni.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite