Primăria Galaţi este silită să plătească 30.000 de euro pentru sediul de pe Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de doi ani expiră termenul prevăzut de lege privind limitarea plafonului chiriei pe care moştenitorul sediului Primăriei trebuie să îl respecte.Pierre Macri a anunţat deja că intenţionează fie să închirieze la tarifele pieţii, fie să evacueze Primăria din imobilul de pe strada Domnească.

Deşi a trecut peste un an de când Primăria a pierdut în justiţie sediul de pe strada Domnească, autorităţile locale nu au făcut nimic pentru a identifica un alt imobil în care să mute instituţia, în ciuda chiriei exorbitante pe care instituţia a fost obligată s-o plătească.
Au existat discuţii privind mutarea municipalităţii în fostul sediu al Regionalei CFR Galaţi, dar totul a rămas la nivel de zvon.
"Nu ştiu nimic despre acest subiect. Primarul se ocupă de această problemă, dar mai multe nu ştiu", ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi.
Reamintim că judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis ca Primăria să achite aproximativ 100.000 de euro ca diferenţă de chirie pentru sediul în care funcţionează. Pierre Macri, moştenitorul clădirii de pe strada Domnească, a obţinut şi anularea parţială a hotărârii de Guvern care reglementează plata chiriilor pentru instituţii.
S-a ajuns ca, în prezent, valoarea chiriei plătită moştenitorului clădirii să crească de la 4.000 de euro pe lună, la aproximativ 10.000 de euro, acesta fiind plafonul maxim al chiriei pe care statul le permite instituţiilor să o plătească lunar.
Municipalitatea refuză să achite chiria, iar moştenitorul a decis ca după expirarea termenului de trei ani, prevăzut de lege, să ceară o chirie la cursul pieţii, mai ales după ce Curtea de Apel Galaţi a anulat hotărârea de Guvern 343 din 2007 privind stabilirea cuantumului chiriilor imobilelor preluate în mod abuziv.
"Am decis ca, la expirarea termenului de trei ani, să cerem o chirie la preţul pieţii. Din câte ştiu eu, vorbim între 7 şi 10 euro pe metru pătrat, iar la o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, calculele sunt uşor de făcut", ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite