Primarii gălăţeni acuză birocraţia excesivă: "Pierdem 230 de milioane de euro din cauza plimbătorilor de hârtii!!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convocaţi la o întâlnire cu prefectul Paul Florea, edilii gălăţeni s-au plâns că pierd 230 de milioane de euro. Din cauza declinului economic, judeţul Galaţi riscă să ajungă în situaţia de a avea nevoie de ajutor financiar.

De la locul patru pe ţară, în 1995, în ceea ce priveşte dezvoltarea economică, Galaţiul a ajuns să ocupe abia poziţia a 15-a. Conform Institutului de Statistică, judeţul nostru înregistrează un PIB de doar 10,68 miliarde lei faţă de o medie naţională de 12,3 miliarde de lei, fiind foarte aproape de judeţele care au nevoie de sprijin pentru a se putea descurca din punct de vedere administrativ-financiar.

"Ne confruntăm cu un declin economic al judeţului şi riscăm să ajungem să ne numărăm printre cei care primesc ajutor de la alte judeţe, ceea ce este dezastruos", a spus Vasile Pârlog, directorul executiv al Prefecturii Galaţi.

Primarii, somaţi

Prefectura a cerut edililor din localităţile gălăţene, reuniţi pentru prima dată ieri, după o pauză de peste doi ani, să dezvolte comunele pe care le conduc prin atragerea de investitori şi accesarea fondurilor europene.

În ciuda faptului că în primul semestru al acestui an au fost depuse 137 de proiecte de peste 230 de milioane de euro, cele mai multe prin POR şi PNDR, primarii din judeţ spun că se confruntă cu probleme serioase din cauza procedurilor birocratice greoaie care împiedică obţinerea finanaţărilor.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite