Inspiraţia nu cunoaşte limite! Vezi cu ce au umplut prichindeii de grădiniţă curtea Poliţiei gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia zi din cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor. În acest sens poliţiştii gălăţeni au fost alături de elevi desfăşurând o serie de activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ.

Pentru picii de la Grădinţa nr. 9 din Galaţi, atraşi în activitatea de prevenire, cea mai plăcută parte a programului a constituit-o întrecerea de desene pe asfalt care a avut loc chiar în curtea din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Înarmaţi cu cretă colorată, micuţii şi-au dat frâu liber imaginaţiei şi le-au lăsat oamenilor în uniformă mostre ale propriilor interpretări despre ceea ce înseamnă siguranţă şi prevenire.

"Cei mici au aflat şi cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranţă, acestora fiindu-le prezentate câteva reguli simple pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor", a precizat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


O altă categotie dfe minori atrasă în actvităţile de ieri au fost elevii de liceu. La Biblioteca „V. A. Urechia", poliţiştii de prevenire şi de proximitate împreună cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi le-au prezentat elevilor principalele măsuri de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte pentru a nu fi implicaţi în săvârşirea de infracţiuni. Grupul ţintă al acestei întâlniri a fost format din elevii din cadrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite