Sinucigaş piroman la 84 de ani. Vecină: "Moşul a rămas singur în casă, s-a baricadat şi-a aprins flacăra cu nişte combustibil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patima alcoolului şi divergenţele în familie şi l-au determinat pe un bătrân din Lieşti să-şi pună capăt zilelor. Bărbatul şi-a dat foc la casă chiar în prezenţa fiului şi nepotului, recent întors de la muncă din străinătate. Nici medicii şi nici pompierii nu au putut face nimic pentru a-l salva.

Piromanul era beat
Victima Ilie Neruja, născut în 1927, era pantofar şi locuia împreună cu feciorul său într-o casă ţărănească din Lieşti. Certurile în familie erau la ordinea zilei, spun vecinii. Bătrânul, care în ultima vreme ajunsese în mintea copiilor, îşi ameninţa rudele că-şi va curma zilele, dar nimeni nu-l băga în seamă.

„E adevărat că şi bătrânul era un pic nebun. În repetate rânduri a zis că-şi dă foc, dar fiul şi nepotul nu l-au crezut. Moşul a rămas singur în casă, s-a baricadat şi-a aprins flacăra cu nişte combustibil pe care-l avea strâns, probabil, de mai demult. Noroc că fiul şi nepotul se aflau în curte, aşa au fost salvaţi", povesteşte viceprimarul din Lieşti, Nicolae Lupoaie, care, alături de alţi oameni din sat a participat la stingerea incendiului până la venirea pompierilor.

Garda de intervenţie Iveşti a acţionat cu două autospeciale, reuşind să stingă focul în jumătate de oră.
„Nu este cunoscută cauza exactă a incendiului, dar ştim că a fost folosit combustibil. Bărbatul, găsit în stare de ebrietate, a fost preluat de către SMURD şi transportat la spital cu arsuri grave pe 75 % din suprafaţa corpului", a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Galaţi.

A murit la spital
Din păcate, inima şi plămânii bătrânului nu au fost destul de puternici pentru a rezista şocului. Neruja a murit sâmbătă pe patul Spitalului Judeţean din Galaţi, având căile respiratorii grav afectate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite