Încă cinci parcometre pe străzile Galaţiului.Vezi aici posibilele locaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare aparat de taxare este închiriat cu 250 de euro lunar de la firma bihoreană Alien Concept. De pe urma celor cinci parcometre montate deja în centrul oraşului şi pe strada Brăilei, la A-uri, se încasează săptămânal 5.000 de lei.

Atenţie, şoferi! În curând, pe străzile Galaţiului vor mai fi amplasate cinci parcometre. După cum ne-a declarat Neculai Zburlea, directorul tehnic al SC Gospodărire Urbană SA, fiecare dintre cele cinci aparate de taxare a fost închiriat cu 250 de euro lunar, de la aceeaşi firmă de la care au fost achiziţionate parcometrele montate în centrul oraşului şi pe strada Brăilei, la A-uri.

Posibile locaţii

„Nu s-au definitivat încă zonele unde vor fi amplasate. Cel mai probabil în zona Restaurantului Mioriţa, la Spitalul Judeţean, Casa de Cultură şi la Finanţe", spune Zburlea.

S-a luat această decizie deoarece primele cinci parcometre montate în luna ianuarie au adus încasări consistente la bugetul societăţii. De exemplu, în săptămâna 8-15 august, s-au încasat 4.296 de lei din biletele emise de parcometre şi 3.467 de lei de urma „caracatiţelor" montate la roţile maşinilor.

„În jur de cinci-şase maşini se blochează pe zi. Cine nu plăteşte tichet de parcare de 1,30 lei pe oră, scoate din buzunar 100 de lei pentru deblozarea roţilor", spune Eduard Grosu, directorul general al SC Gospodărire Urbană. Pentru deblocarea în afara orelor de program sau în zilele nelucrătoare tariful este de 140 de lei, inclusiv TVA.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite