Paradă navală şi folclor la Ziua Marinei. Vezi aici programul complet al spectacolelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe dintre evenimentele pregătite în această seară vor fi pe Faleză, la „Valuri".Seara se va încheia cu un foc de artificii. Garda de Onoare va defila puţin prin faţa organizatorilor şi a curioşilor care vor veni la Valurile Dunării, după care va prezenta onorul.

După tradiţionalele discursuri ale celor care au pus umărul şi anul acesta la organizarea Zilei Marinei va urma o scurtă slujbă de pomenire a celor dispăruţi în apele Dunării şi se va lansa la apă crucea de flori.

Odată terminate momentele oficiale, se va da startul distracţiei. Zeci de nave militare şi civile vor trece prin faţa miilor de oameni care se vor afla pe faleză. După o lungă perioadă în care nu a mai fost văzut nici pe apă, dar nici pe uscat, Pânzarul Moldovenesc va face parte din programul de Ziua Marină.

La final va apărea Peştele Mitic, care va da practic startul jocurilor marinăreşti. Vorbim aici despre „Parâma", „Oul", „Fuga în sac", „Raţa", „Furtul miresei" sau „Hora".

Iubitorii de muzică vor putea vedea în zona scărilor de la „Valurile Dunării" un concert susţinut de Teatrul „Nae Leonard", care se va încheia în jurul orei 22.00.
În tot acest timp, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert de muzică populară susţinut de Laura Lavric şi Mioaras Velicu, programat în cadrul Festivalului de Folclor.

Chiar dacă-i criză, autorităţile au pregătit şi un spectaculos foc de artificii, între orele 22.00 şi 22.15. Rolerii sunt cei care închid festivităţile de Ziua Marinei! Ei vor defila cu torţe pe toată Faleza inferioară, cu plecare de la Valurile Dunării.

Programul evenimentelor

18.00 - Te Deum - pomenirea celor dispăruţi în apele fluviului
18.30 - Parada navelor şi exerciţii militare pe Dunăre
18.50 - Jocuri marinăreşti: „Parâma", „Oul", „Fuga în sac", „Raţa", „Furtul miresei" sau „Hora"
19.30 - 22.00 Spectacole şi concerte susţinute de artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard"
19.30 - Păpuşarii Teatrului Gulliver joacă piesa „Scufiţa Roşie", la Foişor
21.00 Concert muzică populară la Casa de Cultură a Sindicatelor: Laura Lavric şi Mioara Velicu
22.00 - Focuri de artificii pe Faleza Inferioară
22.15 - Retragerea cu torţe a rolerilor pe Faleza Inferioară, cu plecare de la Valurile Dunării.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite