Paradă de tradiţii la Festivalul Interetnic. Vezi aici programul manifestării care va dura trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul, la care s-au înscris reprezentanţii a 15 ansambluri etnice, se va încheia cu un recital Nicolae Botgros. Evenimentul este organizat pe bani europeni, printre câştigurile Galaţiului numărându-se şi o scenă profesională de 140 metri pătraţi.

Festivalul Interetnic, organizat în cadrul proiectului „Promovare culturală comună - mijloc de dezvoltare a cooperării euroregionale la Dunărea de Jos" şi finanţat prin Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013 debutează mâine, cu prima ediţie, care va avea loc la Galaţi.

Manifestările vor începe chiar mâine cu câteva spectacole oferite de ansamblurile etniilor din Euroregiunea „Dunărea de Jos" la Tecuci, Târgu Bujor, Slobozia Conachi şi Schela. Înainte de prima zi de Festival, care va fi 12 august, organizatorii au pregătit o paradă a costumelor populare, programată pentru ora 18.00.

„Parada va porni chiar din centrul oraşului, din faţa hotelului Galaţi, şi va ajunge pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde va avea loc deschiderea oficială a festivalului", spune Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Şi pentru că am vorbit despre etnii să mai spunem că vor fi prezente la Galaţi ansambluri care vor reprezenta nu mai puţin de 12 etnii: a romilor, turcă, elenă, a ruşilor-lipoveni, a tătarilor, a ucrainenilor, cehilor şi bulgarilor, a ruşilor, cazacilor, moldovenilor şi găgăuzilor.

Festivalul Interetnic mai are programată şi o sesiune de comunicări ştiinţifice, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor în două „reprize" - una vineri de la 9.30, cea de-a doua sâmbătă, de la aceeaşi oră, dar şi o expoziţie de carte şi obiecte tradiţionale, care va avea loc la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Ultima seară a festivalului - 14 august - va coincide practic şi cu ziua Euroregiunii „Dunărea de Jos". Aşa că, pe lângă premierea participanţilor, organizatorii au pregătit şi un recital extraordinar cu Nicolae Botgros şi orchestra „Lăutarii", programat pentru ora 19.00.

De pe urma acestui proiect, Galaţiul va mai avea un beneficiu extrem de important: se alege cu o scenă profesională, de peste 140 de metri pătraţi, care putea fi folosită pe viitor pentru toate activităţile culturale şi artistice care vor fi organizate în oraşul de la Dunăre. Toţi cei care vor dori să participe la acest festival trebuie să ştie că organizatorii le-au pregătit 1.500 de scaune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite