Taxă de ecologizare da, curăţenie ba! Vezi aici ce mizerie este în pădurea Gârboavele, principalul loc de agrement al gălăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sintagma este valabilă pentru unul dintre locurile de recreere preferate de gălăţeni, Pădurea Gârboavele, acolo unde duminică gunoaiele erau în largul lor. Serviciul care se ocupă de ecologizare se disculpă şi spune că nu sunt oameni pentru a face curăţenie şi sâmbăta

Taxa de ecologizare se percepe cam degeaba la intrarea în Pădurea Gârboavele! Mizeria era duminică dimineaţă stăpână pe mai toate colţurile cu iarbă verde din pădure. Vinovaţi nu sunt doar oamenii care aruncă gunoaiele peste tot, dar şi cei care se ocupă de curăţenia de acolo.
Este vorba despre Serviciul Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi, aflat în subordinea Consiliului Judeţului.

„Noi avem oameni foarte puţini, care nu pot de multe ori să ajungă sâmbăta seara să cureţe cele mai importante zone ale pădurii. Nici nu pot să-i oblig, sunt oameni cu 500 de lei pe lună", spune Picu Apostol Roman, directorul serviciului.

El spune că ecologizarea se face luni dimineaţa, atunci când nu sunt vizitatori în pădurea de la Gârboavele. De altfel, nici containerele nu ar putea fi utilizate pentru că nici Ecosal-ul nu ridică gunoiul sâmbăta.

Ciubucul de la poartă
Pe lângă mizeria din pădure, am constatat şi o altă „mizerie". Casieriţa de la intrare ne-a arătat cum se fac venituri la bugetul personal: a băgat capul pe geamul maşinii şi a găsit repede varianta corectă.

„Câţi sunteţi...? Cinci, da, hai, sunteţi doar trei, treacă de la mine", ne-a spus femeia, dar bilete ne-a rupt doar pentru maşină (în valoare de cinci lei). Nici micul, dar utilul sac de unică folosinţă nu a ajuns la mulţi dintre cei care au venit duminică la pădure.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite