Mâine, Galaţiul rămâne o oră în întuneric pentru „Ora Pământului 2011”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între orele 20.30 - 21.30, cele mai importante instituţii şi populaţia vor stinge luminile alăturându-se campaniei mondiale împotriva încălzirii globale.

Şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi susţine campania „Ora Pământului 2011" astfel că, mâine, între orele 20.30 şi 21.30, vor fi stinse becurile care asigură iluminatul stradal şi cel interior şi vor fi deconectate echipamentele electronice aflate în stand-by.

„La nivel mondial, se remarcă o campanie unică în istorie, la care în 2010 au participat circa 1,3 miliarde de oameni din 128 de ţări. La noi, în ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la campania "Ora Pământului", un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile şi a fenomenelor de încălzire globală", a declarat Carmen Sandu, directorul executiv al ARPM Galaţi.

Gălăţenii sunt invitaţi să se alăture campaniei şi mâine seară să stingă, pentru doar o oră, luminile. Dacă nu poţi renunţa complet, este de ajuns ca măcar luminile care nu-ţi afectează activitatea să fie stinse. Nu uita că astfel te alături locuitorilor din sute de oraşe mari ale planetei!

Fiecare contribuţie este deosebit de importantă. Scoate din priză toate echipamentele electronice pe care nu le foloseşti şi care se află în stand-by. Poate fi vorba de cuptoare cu microunde, încărcătoare de telefon, monitoare, imprimante, televizoare, filtre de cafea şi altele asemenea.

„Echipamentele aflate în stand-by consumă cel puţin 10% din energia unei locuinţe", a precizat Carmen Sandu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite