Vezi aici cum se pregăteşte Moş Crăciun pentru a face fericiţi mii de copii din Galaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De un deceniu, un gălăţean în vârstă de 41 de ani este cel care are grijă să îl aducă pe Moş Crăciun copiilor de la malul Dunării. Cu săptămâni înainte de seara magică, Moşul se antrenează la tot felul de serbări şi petreceri, tocmai pentru a se întâlni cu cât mai mulţi prichindei.

Din vremuri imemorabile, sărbătorile de iarnă sunt strâns legate de venirea celui mai îndrăgit persoanj al copiilor şi nu numai: Moş Crăciun.

Redenumit vremelnic Moş Gerilă, înainte de 89, bătrânul cu barba albă, gârbovit sub greutatea sacului cu daruri şi a tolbei cu poveşti trebuie să fie nelipsit din peisajul Crăciunului prichindeilor din întreaga lume şi nu oricum, ci la standarde care cresc de la un an la altull.

Ne-o confirmă Cătălin Marin, un gălăţean de 41 de ani, care de aproximativ un deceniu are grijă ca Moş Crăciun să ajungă la copiii de pe malul Dunării. Nu e treabă uşoară - ne asigură bărbatul - mai ales că cei mici sunt extrem de pertenţioşi când vine vorba de cum trebuie să arate şi să se comporte Moşul.

Haina îl face pe...Moş

"Eu însumi am decis să mă implic în aducerea Moşului, deoarece Moşul din copilăria mea, chiar dacă pe atunci se chema Gerilă, era foarte urât. Avea o mască urâtă din plastic, tocmai de aceea, Moşul pe care eu îl arăt copiilor are un costum frumos din catifea, o barbă adevărată şi toate accesoriile. Moşul este foarte atent studiat de copii. Se uită la mâini, să vadă dacă are ceas, mai trag de barbă să vadă dacă se dezlipeşte şi aşa mai departe", ne dezvăluie Cătălin Marin.

Cătălin Marin şi costumul pe care l-a pregătit special pentru Moş.

mos craciun

Odată hainele pregătite cu atenţie, Moşului nu îi mai rămâne decât să consulte lunga agendă pe care i-o pregătesc ajutoarele sale. Stă în fiecare zi câte trei ore la serbări şi mai apoi la petreceri în centre comerciale, asta până la seara cea mare, de 24 decembrie.

Niciodată însă nu îşi pregăteşte discursul pentru că niciodată nu ştie ce fel este copilul care i se aşează pe genunchi.

"Moşul îi ştie pe mulţi copii, dar cei mici sunt de foarte multe ori surprinzători. Nu poţi să te duci cu textul pregătit la ei, pentru că fiecare are personalitatea lui. În plus, sunt şi copii care nu cred deloc în Moş sau sunt sceptici, iar atunci misiunea Moşului este de a-i face să creadă. Ceea ce îi şi reuşeşte de multe ori!", adaugă Cătălin Marin.

Grădiniţele se bat pe Moş

Primii micuţi care iau contact cu Moş Crăciun sunt prichindeii de la grădiniţe, unde serbările de iarnă sunt de neconceput fără personajul central.

„Închirierea moşilor încă mai merge, s-ar putea fi si mai bine dacă toate grădiniţele nu ş-ar programa serbările la aceeaşi oră! În aceste condiţii, este greu pentru Moş să ajungă peste tot unde este solicitat. Oricum, noi încercăm să onorăm toate invitaţiile. Programările au început încă de la începutul lui noiembrie, iar prioritate au avut grădiniţele care ne-au solicitat de anul trecut, iar apoi cei care ne-au solicitat, în ordine", precizează Cosmin Muşat, managerul unei firme de organizare evenimente.

Costul aducerii lui Moş Crăciun la petrecere este de cinci lei pentru fiecare copil. Reprezentanţii firmei care facilitează prezenţa acestuia în mijlocul celor mici atrag însă atenţia că cei care l-ar vrea pe simbolul sărbătorilor în mijlocul lor cu price preţ nu au câştig de cauză supralicitând tariful, dacă asta înseamnă renunţarea la alţi copii, care s-au abonat mai din timp.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite