Transportul cu maxi-taxi a devenit o aventură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii sunt conştienţi că pot deveni victimele unor accidente, dar nu renunţă la serviciile transportorilor privaţi. Cele 175 de microbuze folosite ca „maxi-taxi" prin Galaţi transportă pasagerii „claie peste grămadă".

În urma ultimei licitaţii pentru concesionarea traseelor, numărul microbuzelor private folosite în transportul public din Galaţi a fost redus , la mai puţin de jumătate. Din 400 de microbuze„maxi-taxi", au rămas 175.

S-a ajuns astfel ca gălăţenii să circule înghesuiţi ca sardelele, în special la orele de vârf, dar acest „amănunt" nu pare să deranjeze foarte tare autorităţile locale.

„Noi am solicitat în repetate rânduri suplimentarea numărului de microbuze, în special pe traseele principale, de la 175, la cel puţin 200 de maşini, dar până acum nu s-a aprobat nicio hotărâre în acest sens. Călătorii circulă adesea în picioare. Ne amendează Poliţia Comunitară, dar noi nu putem interzice omului să se urce în maxi-taxi. Este bolnav sau se grăbeşte, cum să-i spună şoferul să coboare ?", ne-a declarat Silviu Cârlan, administratorul operatorului de transport ACJ Globe Tour. 

Reducerea numărului de microbuze a avut ca efect creşterea încasărilor la societatea de transport public local, SC Transurb SA. Astfel,  dacă în 2009 societatea a avut încasări totale de 4.728.000 de lei, în 2010, acestea au crescut la 5.163.000 de lei. Lunar, creşterea încasărilor este cuprinsă între 60 şi 70%.

Totuşi în vederea normalizării condiţiilor de transport autorităţile locale trebuie să se decidă dacă dau undă verde pentru achiziţionarea de microbuze noi sau  autobuze pentru a face faţă traficului de călători. Măsura este absolut necesară pentru că dincolo de disconfortul călătorilor, aceştia riscă să ajungă la spital cu răni grave sau chiar să moară în cazul producerii unor accidente de circulaţie în care ar fi implicate mijloacele de transport.

„Când mergi în picioare, orice se poate întâmpla, mai ales în cazul unui accident", susţine administratorul ACJ Globe Tour Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite