Miliardarul Mangalea a sărit din ghearele Fiscului în cele ale Poliţiei/Afaceristul este cercetat penal pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Mangalea, „executat” şi de Poliţie şi de Fisc. Foto: Adevărul
Corneliu Mangalea, „executat” şi de Poliţie şi de Fisc. Foto: Adevărul

Omul de afaceri gălăţean Corneliu Mangalea este cercetat de Poliţia Economică pentru că nu a plătit impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă. Mai mult, una dintre firmele sale este astăzi scoasă la licitaţie de Fisc.

Întreprinzătorul gălăţean Corneliu Mangalea are mari probleme cu legea după ce Fiscul a descoperit că timp de ani de zile, o parte dintre firmele patronate de acestea nu au mai virat în la bugetul de stat impozitele şi contribuţiile care se reţin la sursă, respectiv cele la fondul de pensii, sănătate şi şomaj.


Astfel, anchetatorii au stabilit că lui Mangalea nu i-au trebuit mai mult de o societate, respectiv Metaltrade, şi de un an de zile pentru a face o gaură în bugetul de stat de aproape 700.000 de lei.


„În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, acesta nu a virat în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate de societate, aferente perioadei iulie 2009 -iunie 2010, în valoare totală de 697.923 lei", precizează comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Evaziune şi la club


Nici în calitate de finanţator al echipei de volei CSU Metal Galaţi, Mangalea pare să nu fi drămuit banii în limitele impuse de lege. Ofiţerii Serviciului de Investigare Fraude au pus pe lista de acuzaţii încă o suspiciune de evaziune fiscală după ce inspectorii fiscali i-au calculat omului de afaceri gălăţean datorii acumulate într-o perioadă de doi ani, în valoare de 23.665 de lei.


„În calitate de reprezentant al unui club sportiv, nu a virat în termen de 30 de zile de la scadenţă impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate de statului, aferente mai multor luni din cursul anilor 2008-2010", mai spune Cristina Tatulici.


Deşi am încercat să îl contactăm pe Corneliu Mangalea pentru a obţine un punct de vedere vizavi de începerea urmăririi penale împotriva sa sub două acuzaţii de evaziune fiscală, omul de afaceri nu a răspuns la niciunul dintre cele două numere de telefon.


Dosarul pentru evaziune fiscală nu este singurul necaz al afaceristului în aceste zile. Astăzi, Fiscul scoate la licitaţie ceea ce a mai rămas din SC Mehid SA pentru o sumă ce depăşeşte valoarea de 12 milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite