CRIZA Cel mai bun luptător antitero din Galaţi a lăsat baltă Jandarmeria: "Mă duc bodyguard în Anglia!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi din cadrul forţelor speciale de intervenţie au renunţat la haina militară pentru slujbe mai bine plătite.Jandarmeria a pus punct ieri primului val de restructurări. Urmează ca, în octombrie, Poliţia şi Frontiera să îşi ia şi ele adio de la angajaţii disponibilizaţi.

Deficienţele din sistem şi valul de restructurări care zdruncină serios moralul angajaţilor de la Interne, care nu ştiu astăzi ce îi aşteaptă mâine sunt, uneori, mai puternice decât dorinţa de a face carieră. Unii dintre cei mai bine pregătiţi luptători gălăţeni, care au făcut parte ani de zile din unităţile speciale de intervenţie ale structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor de la Galaţi dezbracă haina statului pentru alte slujbe mai bine plătite.

Primul gălăţean din Kosovo


Grăitor în acest sens este cazul plutonierului Vasile Soare, din cadrul Jandarmeriei Galaţi, gălăţeanul care a făcut parte din primele contingente care au participat în misiunile internaţionale din provincia Kosovo. La 36 de ani, cu 11 ani de experienţă în Jandarmerie şi trei misiuni în străinătate, Soare era, până în urmă cu câteva zile, unul dintre cei mai compleţi luptători ai Grupei 1 Antitero.

După primele misiuni, plutonierul şi-a dorit să plece pentru că a văzut diferenţa între condiţiile din ţară şi cele care li se ofereau militarilor din alte state, aşa că nu a surprins pe nimeni decizia acestuia de a demisiona, în urmă cu câteva zile.

"Voi pleca în Anglia, unde voi lucra pentru o agenţie privată de securitate, ca bodyguard. Îmi pare rău să o spun, dar ceea ce se întâmplă în România nu îmi mai oferă perspectiva unei cariere aşa cum am gândit-o când am intrat în Jandarmerie", spune Vasile Soare.

Salariul unei gărzi de corp în vestul Europei pleacă de la 3.000 de dolari şi poate ajunge la 10.000 de dolari dacă asigură protecţie în diferite zone de conflict de pe glob.

13 jandarmi, disponibilizaţi


Ieri, de la Jandarmeria Galaţi au plecat cei 13 angajaţi de la Tecuci, Pechea şi Brăhăşeşti, care au ratat examenele din luna iunie şi care în ultimele trei luni au fost puşi la dispoziţie.

"Alţi cinci jandarmi au ieşit la pensie şi pentru locurile lor a fost organizat un al doilea concurs", a menţionat lt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Demisii şi la „mascaţi"


Situaţia creată de reducerea salariilor şi de restructurări şi-a pus amprenta şi asupra Serviciului de Intervenţii Rapide al Poliţiei. Patru luptători au spus „la revedere" sistemului în această vară, alegând să practice alte meserii unde riscurile sunt mai mici, iar veniturile ceva mai decente. Din IPJ Galaţi vor mai fi disponibilizaţi circa 20 de poliţişti care nu îşi mai găsesc locul în schema de personal. Şeful instituţiei, comisarul Dănuţ Lefter, a anunţat însă că o cifră exactă va fi anunţată pe data de 6 octombrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite