Veşti bune: peste 1000 dintre navaliştii gălăţeni disponibilizaţi în ultimele luni vor fi reangajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar câteva luni de zile, Şantierul Naval „Damen" va produce la capacitate maximă. După ce, în ultimii doi ani, a disponibilizat nu mai puţin de 1.700 de persoane pe fondul lipsei comenzilor din cauza crizei, Şantierul Naval „Damen" face angajări.

Potrivit conducerii companiei, persoanele vizate fac parte din rândul navaliştilor disponibilizaţi, iar reangajările se vor face progresiv. Cei mai căutaţi sunt sudorii, lăcătuşii, dar şi tubulatorii.

„Recrutarea şi selectarea deja a început. Criteriul principal de recrutare va fi competenţa. În special sunt vizaţi oamenii cu care am mai lucrat. Dacă persoanele respective nu vor fi interesate, vom apela la persoane noi, însă toţi cei care au fost contactaţi doresc să se întoarcă. Deja de la 1 aprilie vom creşte numărul de personal direct productiv de la 1.050, la 1.100, urmând ca pe parcursul anului să facem treptat şi alte angajări. Dorim însă ca în aproximativ doi ani de zile să avem o creştere controlată a numărului angajaţilor şi implicit a eficienţei", ne-a declarat Florin Spătaru, director de resurse umane şi afaceri corporatiste.

Angajările la Şantierul Naval vin pe fondul semnării unor noi contracte ceea ce înseamnă că atât producţia, cât şi volumul de muncă va creşte.

„Se redresează situaţia. Tendinţa, nu doar la noi, ci şi în Europa, este una ascendentă. Sunt comenzi din ce în ce mai multe. În lunile ianuarie şi februarie nivelul de încărcare nu a acoperit capacitatea, însă pentru lunile ce vor urma se anunţă o schimbare în bine", ne-a spus Florin Spătaru.

Şantierul Naval are peste 700 de cereri de la foşti angajaţi care doresc să se întoarcă.
În prezent, 1.515 gălăţeni îşi desfăşoară activitatea la „Damen". De la sfârşitul anului 2008 şi până în 2010, şantierul a trimis în şomaj 1.700 de angajaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite