UPDATE: Jaf armat la Galaţi la o filială Bancpost-Totul a durat doar două minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaful a durat doar doua minute
Jaful a durat doar doua minute

Jaf armat la o filială Bancpost din Galaţi. Un bărbat înarmat a ameninţat-o pe casieră şi a fugit cu 8.000 de lei şi 2.000 de euro.  Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, subcomisar Ştefan Gohoreanu, atacatorul ar avea vârsta de 25-30 de ani, 1,75-1,80 metri şi purta la momentul jafului  o cagulă dintr-un material textil cu deschidere la ochi.

O filială Bancpost din Galaţi a fost jefuită astăzi la prânz, de un bărat mascat, înarmat cu un pistol

În intervalul 13.59-14.01, un bărbat a pătruns în sediul unei filiale bancare Bancpost, situată în cartierul gălăţean Siderurgiştilor, a ameninţat cu pistolul două funcţionare şi a reuşit să plece cu o sumă de 7.000 de lei noi şi 1.200 de euro.

GALERIE FOTO AICI

CITIŢI ŞI: Galaţi: Un poştaş a fost prădat de 15.000 de lei în timp ce împărţea pensiile


„Încă se fac cercetări penru depistarea celui care a produs acest jaf. Cele două femei sunt interogate de poliţişti în acest momen, pentru a stabili cu exactitate suma pe care a luat-o din bancă", a declarat comisar Ştefan Căpătan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi.

CITIŢI DESPRE ULTIMUL JAF ARMAT DIN GALAŢI

Jaful armat de la BRD Galaţi, încă neelucidat

Galaţi: Iată cine vă păzeşte banii!


Din câte se pare, cel care a dat acest jaf, a studiat foarte bine zona înainte de a comite fapta, profitând de faptul că unitatea bancară nu avea niciun agent de pază de mai bine de doi ani, singurele persoane aflate în bancă la momentul producerii evenimentului fiind cele două funcţionare.


Hoţul, care are între 25 şi 30 de ani, având o înălţime de 1.75-1.80 m, a intrat în bancă pe uşa din faţă, mascat cu o cagulă şi s-a dus glonţ la una dintre casiere pe care, sub ameninţarea pistolului a convins-o să-i dea cheile de la seiful unităţii bancare.


De aici a furat suma de 7.000 de lei şi 1.200 de euro, după care a fugit printre blocuri, fără ca nimeni să-l poată identifica. De altfel, zona în care se află agenţia bancară este foarte puţin circulată şi hoţul a profitat şi de faptul că pe stradă erau foarte puţini oameni, din cauza viscolului de astăzi din Galaţi.
În zonă se mai află alte două agenţii bancare, însă acestea au paznici, care nu au văzut însă momentul în care s-a produs jaful.


„Dacă nu venea Poliţia aici, habar nu aveam că s-a petrecut un jaf în zonă. De altfel, cel care a spart Bancpostul putea foarte bine să intre şi la noi, fătă să îl observe nimeni"
, a spus angajatul unei firme ce se ocupă de vânzarea componentelor de calculatoare, firmă aflată la mai puţin de 50 de metri de filiala bancară prădată.


Ironia sorţii


Culmea este că în urmă cu câteva zile, mai exact pe data de 13 ianuarie chiar la banca prăduită a avut loc un exerciţiu coordonat de Poliţie, pentru a se vedea cum acţionează angajaţii băncii în cazul unei spargeri.
„Cred că hoţii au stat şi au învăţat. Dacă atunci angajaţii s-au purtat exemplar, se pare că în cazul unei situaţii reale lucrurile nu stau tocmai la fel", a declarat subinspector Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Mai citiţi şi:

Craiova: Spărgătorii ATM-ului de la Spitalul Nr. 2, de negăsit

Craiova: Bancomat spart chiar lângă Curtea de Apel Craiova

Braşov: Tentativă de jaf armat într-un sediu BRD

Braşov, judeţul crimelor perfecte: Jaful armat de la casa de schimb

Nu este primul jaf la o bancă în municipiul Galaţi. Pe 5 octombrie 2009, doi indivizi cu cagule şi înarmaţi au furat aproximativ 100.000 de lei de la o filială BRD din Galaţi. Cei doi l-au imobilizat pe paznicul unităţii şi le-au ameninţat cu o armă pe cele două angajate ale băncii. Autorii jafului nu au fost nici până în prezent identificaţi. Filiala BRD este situată pe strada Portului, într-o zonă circulată din oraş.

La finalul anului trecut a avut loc un jaf armat la Timişoara la sucursala BRD din localitate. Sucursala se află pe strada Cugir, la periferia municipiului Timişoara, zonă considerată destul de sigură. Potrivit unor reprezentanţi ai băncii, atundi hoţii ar fi furat 73.000 de lei.

 Vom reveni cu amănunte

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite