Vezi aici cât te costă refacerea actelor auto şi mai ales prin ce umilinţe eşti nevoit să treci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi pare greu de crezut, şoferii cărora li s-au furat actele maşinii trebuie să scoată bani din buzunar pentru alte documente. Şi pentru o banală modificare în certificatul de înmatriculare, proprietarul unui autoturism are de umblat după zeci de acte sau trebuie să facă dezbaterea succesorală.

De pildă, dacă un membru al familiei a decedat, iar moştenitorul legal vrea să îşi treacă numele în certificatul de înmatriculare al maşinii, este obligat să facă dezbaterea succesorală, pentru care va plăti o taxă la notariat de câteva mii de lei.

În plus, viitorul proprietar al maşinii va fi nevoit să achite o taxă de 37 de lei la CEC şi una de 52 de lei la Poliţia Rutieră, ce reprezintă taxe de înmatriculare.

"Este jenant ce se întâmplă. Vă rog să mă credeţi că umblu de trei zile să schimb numele tatălui meu de pe certificatul de înmatriculare şi tot nu am reuşit să aduc toate actele", ne-a declarat Ciprian Munteanu (32 de ani).

La cele amintite anterior mai adaugaţi o fişă de înmatriculare vizată la Fisc, o cerere de transcriere de la un Xerox, copie după certificatul de deces, dar şi prezentarea cărţii de identitate şi a certificatului de înmatriculare la Poliţie.

Un coşmar este şi pentru şoferii care au avut ghinionul de a le fi furat autoturismul.

Maşina va fi radiată, dar pe banii proprietarului, care trebuie să plătească pentru început 40 de lei drept taxă de radiere. La această taxă i se adaugă certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, fişa de înmatriculare cu viza de la administraţia financiară locală, actul de identitate al proprietarului (original si copie) şi trei exemplare ale certificatului de radiere completat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite